Deel twee van de universele wet "oorzaak en effect berouw vergeving

Deel twee waar ik nog meer in ga op deze mooie wet. Een wet die beter begrepen kan worden om door de bril van onvoorwaardelijke liefde te leren kijken. Wij hebben immers geleerd om overal voorwaarden aan te plakken waardoor er een stuk zuiverheid mistig wordt. Geen voorwaarden geen eisen en minder verwachtingen, maakt deze wet makkelijker. Want hoe groter de verwachting hoe groter de teleurstelling. 

 

De genoemde wet gaat onpeilbaar diep en het vergt oefening om iets van die diepte te kunnen snappen. Hierbij gaat oefening gepaard met de wil of bereidheid je te willen confronteren met deze wet. Deze confrontatie maakt je uiteindelijk meer wie je bent en minder wie je niet bent. Je zult gaan merken hoe vaak je oordeelt en je zul mededogen leren ontwikkelen. 

 

Wanneer je met deze universele wet bezig gaat dan zul je ontdekken dat je vijf zintuigen niet voldoende zijn om diepgang te verkrijgen. De wet heeft alles te maken met hoe en waarom je zo bent zoals je in dit moment bent. Wanneer je ermee aan de gang gaat zullen veel sluiers opgetrokken worden waardoor je zicht veel dieper en breder gaat worden. Onvermijdelijk kom je dichterbij jeZelf. 

 

In deze video, gemaakt langs het meer van Bohinj in Slovenie,  gewoon wat alledaagse voorbeelden waar we allemaal mee te maken kunnen hebben. 

 

Veel kijk en luister plezier en heb je vragen? Neem de vrijheid en maak me blij. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0