'Onwetendheid'

Graag doe ik een poging om meer kennis te verkrijgen over het woordje 'onwetendheid'. De meeste mensen zijn onwetend over de juiste definitie van dit woord. Onwetendheid wordt vaak aangezien voor domheid. Als je iets niet zou weten, wordt dit als dom gezien. Vooral als de ander tegen je zegt dat je 'onwetend' bent over iets. Dat kan als een aanval gezien worden, of vernederend voelen. Natuurlijk is dat helemaal niet de bedoeling van je. Vaak is het een poging om in inzicht te brengen over iets waar kennis over is verzameld. Of de ander daarvoor open staat is een andere vraag. Nog een vraag is oprecht willen of kunnen luisteren naar degene die bepaalde kennis wel heeft. Veel mensen luisteren maar "horen niet". Om iets te kunnen "horen"is kennis nodig over dat iets. Tot nu al enkel over het woordje "onwetendheid".

 

Nou dit is weer een mooie intro die je misschien al aan het denken zet? Dat is dan precies goed, omdat ik het zie als een missie om mensen 'deuren' te laten openen die die 'abnormaal' dicht zouden blijven? Of leren 'out off the box' durven denken en praten. Daar horen weer veel vragen bij, die je aan jezelf kunt stellen. En als het goed is houden die vragen nooit meer op. 

De woorden van Jezus: 'jullie zijn horende doof en ziende blind'. Is een hele diepe uitspraak van Jezus waar veel mensen niet weten wat Hij hiermee bedoelde. Dat kun je dan scharen onder 'onwetendheid' over wat Jezus hiermee bedoelde. Jezus Zijn boodschap, en voorbeeld was, en is, dat God liefde is, punt. Dat wij een creatie zijn van die God van liefde, weer punt. Jezus heeft bij uitstek daarover alle kennis. Mensen om hem heen weten dat niet, althans de meesten. Deze hebben geen kennis van wat liefde is. Lees met name eens Johannes 8 hierover, in een van mijn laatste blog's. Dat kan echt een oogopener zijn. Je moet wel kennis willen absorberen natuurlijk.

 

Nog steeds is er niet veel veranderd, maar er zit beweging in om naar een collectief bewustzijn van liefde te transformeren. Liefde kent geen voorwaarden daarom kon Jezus dat zeggen. Hij wist de oorzaak van het feit dat Hij gemarteld en gedood werd. Hij kon het ze vergeven. Hij was niet onwetend. "Vader vergeef het hun want zij weten niet wat zij doen". Wat een ongelooflijk mooi voorbeeld over mededogen.

 

Het vergaren van kennis over jezelf. Over wie je bent en over wie je niet bent. Dit in relatie liefde maar dat is weer onmogelijk als je geen echte kennis hebt over liefde. Onwetendheid over liefde is onwetendheid over de universele wetten van liefde. Niet door de mens verzonnen maar de wetten zijn er wel. Door de onwetendheid over die wetten is het niet mogelijk er liefdevol er naar te handelen. Kijk wat er in de wereld gebeurt aan niet liefdevolle dingen. Kijk hoe dat al duizenden jaren zo gaat. Onwetendheid is de mens grootste vijand. 

 

Als je onwetend bent over de plannen van je vijand, heb je bij voorbaat al verloren.

 

Anderen kunnen daar ook wat aan hebben omdat je leert leven wie je bent. Je doet af wat wie je niet bent. Liefde is daarin de rode draad. Natuurlijk heb je empathie voor de ander en kunt weten hoe deze zich voelt. Maar je laat je niet meesleuren.  De ander zuigt je energie letterlijk weg wanneer je uit je kracht of eigenheid bent. Dat gebeurt onbewust zodat je het in de gaten krijgt! Blijf in je liefdevolle kracht met de wetenschap dat er ook niet liefdevolle krachten zijn. Die negativiteit en donkerheid is niet echt de mens die tegenover je staat. Deze wordt er slechts op dit moment door bezeten. Blijf in het licht, in je kracht. Je zult er kracht voor krijgen ook! ook al lijkt alles om je heen "onlicht".

 

Ook als je weet dat onwetendheid het einde kan betekenen voor een groot deel van de mensheid. Of van iemand persoonlijk. Leer naar je emoties te schouwen en ze goed te voelen.

Dus God kent geen voorwaarden. Wél universele natuurwetten door Hem gecreëerd en deze werken op een heel logische manier. 'Water is nat en droog water bestaat niet'. Punt. Doe ik een ander iets aan, dan doe ik het mijzelf ook aan. Punt. Het bewust zijn daarvan, is een andere vraag.

 

Mensen ervan bewust maken zie ik als een missie. Wetende dat een grote groep daar nog helemaal niet aan toe is.  Een mooie wereld begint altijd bij jezelf en nooit bij een ander. En, zoals gezegd, liefde is collectief erg snel in frequentie aan het toenemen op deze planeet. Dit loopt synchroon met ware kennis over liefde. Met ware kennis over God. En natuurlijk met ware kennis over jezelf.  Jezelf met een hoofdletter Z? ; 'jeZelf?' In alle heerlijkheid en blije nederigheid, die daar vanzelfsprekend bij hoort. Steeds meer mensen begrijpen precies wat hiermee bedoelt wordt. Deze blijheid wordt collectief met de dag groter! 

 

'Jullie zijn horende doof en ziende blind' Het vergt daadkracht en spirituele ruggengraat om te willen weten wat Jezus hiermee bedoeld. Vragen om inzicht hierover kan ook. Mensen die weten waarover ik het heb, weten dat het een heel lange, en mooie leerzame weg kan zijn. Om het te léren weten. En vanzelfsprekend de mooie woorden van Jezus, die bomvol met waarde en kennis zitten. Mensen die het 'weten' zijn gelukkiger en blijer dan zij die het niet weten. Ook dat valt onder die logische natuurwet die door God is gecreëerd. Jezus: 'jullie zijn horende doof en ziende blind'. In feite is het zo simpel dat het voor velen niet te snappen is omdat het hartenergie is en volstrekt geen hoofdenergie. As je het pad van waarheid in liefde gaat lopen, wordt je aangevallen door de onwetenden, de hoofddenkers en mechanisch denkende mens. Zij die een wereld hebben bedacht zonder God. Leer daar maar mededogen mee te hebben om je te leren zuiveren van belemmerende emoties. Om het te léren weten heb je Goddelijke liefde nodig. Deze is altijd, met de nadruk op altijd, dichterbij dan je kunt denken. Denk daar maar eens over na. 

 

Kwaad worden op de ander, die in jouw ogen 'onwetend' is, heeft geen zin. De kwaadheid heeft alles met jezelf te maken en niets met de ander. Wel is kwaadheid een feit. Dat feit is geboren in je om te worden ontleed. Die emotie onder controle krijgen, door te willen weten waardoor die kwaadheid ooit is ontstaan, ergens in je leven. "Simpel" door kennis in jezelf te verkrijgen hoeveel tentakels deze kwaadheid heeft. Zo komt de mens verder tot zijn eigenheid. Wie ben jij?

 

Al jouw emoties zijn strikt van jou en nooit en te nimmer van de ander. Als je dat gewaar word, kun je dat scharen onder kennes omdat je dan niet meer onwetend bent over bepaalde emoties. 

 

De helemaal onwetende zal hier afhaken? Dat kan ik mij goed voorstellen omdat die situatie bij mij bekend is. Ik weet hoe dat kan voelen. Daarom is het voor mij ook goed mogelijk van iemand te blijven, of te gaan houden. Het gaat er om wat je 'ziet' en 'voelt' bij die ander. Iemand oordelen over onwetendheid heeft geen zin. Als je de oorsprong en het doel van onwetendheid weet, want de mens is met opzet onwetend gehouden. Daarover straks meer. 

 

Dan kom ik  bij de 'wetende' uitspraak van Jezus.  Toen Hij werd gemarteld en vast gespijkerd aan een stuk hout, sprak Hij uit:  'Vader vergeef het hun want ze weten niet wat ze doen'. Wat hier opvalt is dat Hij helemaal niet kwaad was. Wat maakte dat Hij niet kwaad werd? Hij wist dat de mensen die Hem dit aandeden gebrainwasht waren. Zij stonden onder controle van de door de overheid opgedrongen angsten en deden wat hun werd opgedragen. Het waren order opvolgers. Hier onder dit artikel heb ik een docu geplaatst die een paar dagen oud is. Daarin staan getuigenissen van agenten en me'rs. Zie de vergelijkingen van toen, en nu en door over wat 'onwetendheid' kan doen. Jezus geeft met deze uitspraak een prachtig voorbeeld van wat puur mededogen inhoudt, met de  bedoeling dat de onwetende mens hiermee gaat experimenteren. Wetende dat deze mens dan vanzelf Hem tegen zal komen. Prachtig! 

Daar ligt weer een mogelijkheid in om te helen. Zelf ben ik maar al te vaak in een emotie geschoten waar ik later spijt van had. Boos worden omdat de ander iets niet weet, niet wil weten, er niet bij kan, je uitmaakt voor 'wappie', boos wordt. mij wil overtuigen van.....

Maar iets niet willen weten, of iets ontkennen, maakt nog niet dat het er niet is, omdat jij, of de ander het ontkent. Ook om dat te willen leren maakt dat je meer tot kennis komt. Eerlijk te leren zijn naar jeZelf. Soms is het nodig om vergeving te vragen of om te zeggen; "ik heb dat toen verkeerd gezien en dat spijt mij nu". Ook dat hebben wij niet geleerd? Ga ermee experimenteren en voel wat het met je doet. 

 

Ik vroeg me af wat het tegenovergestelde van onwetendheid is. Vanzelf komt dan 'wetendheid', maar dat woord bestaat niet.  'Kennis' is het tegenovergestelde. Je zou dan kunnen vragen; 'heb je kennis van, of over?'. Zo leer ik ook tijdens dit schrijven. Ik denk dat we slechts 2% bewust zijn van wat er is. Dan nog 2% in relatie tot wat? Oh wat voel ik mij blij nederig in het weten hoe groot liefde is. 

 

Heb je kennis van de oneerlijkheid van regeringen en de oneerlijkheid en propaganda van alle MSM? Hierover is een prachtige docu hieronder te bekijken, in het Nederlands. Net als de eerder aanbevolen video. Na het zien zul je de kennis hebben dat het systeem niet corrupt is maar dat corruptie het systeem is.  Best schokkende feiten die het tegenovergestelde zijn van complottheorie. Kan je echt op het hart drukken om deze twee video's tot je te nemen. Het is kennis die jij niet mag weten. 

 

De andere kant van onwetendheid zou ik ook willen noemen; het stimuleren van onwetendheid. 

 

Daar is het woord obscurantisme voor. De betekenis daarvoor kun je lezen als je het woord even aanklikt: De tirannie van de arglist over de onwetendheid. Nu is 'arglist' ook geen alledaags woord waarover ik ook geen kennis had. Ook hier even het woord aanklikken en je kennis wordt enorm uitgebreid over de inhoud van "obscurantisme" : Alles in het werk stellen om kennis en zelfstandig denken van de bevolking, en het individu, hoe dan ook, en met welke middelen dan ook. tegen te werken!  Als je hier goed kennis van neemt, kom je vanzelf tot de ontdekking dat zelfstanding denken voltrekt niet bevorderd wordt in onze maatschappij.

 

De mensheid moet onwetend blijven van het kwaad, dat het licht niet kan zien. Daarom mogen wij het ook niet zien. Boekverbrandingen, weet je nog? Waarom was dat? Welke propaganda zat daarachter? Ook dat woord nog even opgezocht. Soms kan het goed zijn om mijn kennis even op te schudden zodat het niet verzand in oordelen en percepties toch? Lekker bij jeZelf leren blijven met alle kennis die daarvoor nodig is. De huidige boekverbranding is het weglaten van feiten. Het verwijderen van nieuwskanalen op Youtube, Twitter, FB en Instagram. Waarom? Omdat je niet de kennis mag krijgen die de kwaadwillenden in gevaar brengen. De waarheid mag niet! Liefde mag dus ook niet. Kijk de video's. Goed kijkend is te zien hoe de antiChris en de anti mens haar agenda aan het uitrollen is! Blijft dat velen het niet willen zien of dat vermogen niet hebben. Niet aan ons om daarover te oordelen. 

Op mijn vraag hoe lang de mensheid al misleid is, ben ik even in de bijbel gaan zoeken. Toch een van de oudste boeken. Daar is het woordje "onwetendheid" ook te vinden. Onwetendheid wordt gezien als geen kennis van God. Vooral dat deze liefde is, waarvan het hele universum doordrenkt is.

 

Door geen kennis van God zijn mensen onwetend en blijven dit omdat ze meer belang hebben bij materialisme, aanzien, roem en al wat onder ego en angst valt. Ze wandelen in "ijdelheid". Ze zijn vervreemd van God door onwetendheid. Ze doen daardoor het tegenovergestelde dan wat liefde is. Zo is de boodschap in de bijbel die heel vaak te lezen is. 

 

Onwetendheid wordt hier ook gezien als een entiteit. Deze is gevuld met niét liefdevolle spirituele materie en maakt de dienst uit. Onwetendheid heeft dé controle over de mensheid en wil deze ook behouden.  Onwetendheid in de bijbel wordt gezien als het kwaad. Het kwaad kan alleen zijn gang gaan door de onwetendheid van de mensheid. Overigens is ook aardig wat propaganda voor het kwaad in de bijbel. Ook de bijbel is door mensen geschreven met al hun mankementen en kwaadaardige en politieke agenda's. De ware kern is echter niet te veranderen en te herkennen in de kennis van liefde. 

 

In de bijbel wordt ook gezegd: "de vrije, die niet de vrijheid heeft door onwetendheid". De beste slaaf is deze die niet weet dat die slaaf is. Zijn wij ook slaaf en eigendom van? Kijk de video. In hoeverre ben je slaaf van je gewoontes en gedrag? Als je daar kennis over wilt verkrijgen moet je heel eerlijk naar jezelf leren kijken. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Het is een keuze als je de kennis hebt van wat "vrije wil" is. Hoeveel vrije wil heb jij nog? Hoeveel wordt er momenteel van je afgepakt? Hoe ziet het agenda van het onlicht er uit? 

 

Je ziet wel dat het niet eenvoudig is om er nu precies achter te komen wat onwetendheid nu precies inhoudt. Het heeft heel veel takken die alles met elkaar te maken hebben. Het belangrijkste is dat je zelfstandig na leert denken. Dat je zelf gaat onderzoeken. Gaat praten met anderen die kennis hebben. Dat is een keuze. Het is ook een keuze om het niet te doen. We hebben immers onze vrije wil gekregen van onze schepper? Hij weet immers dat we uiteindelijk toch voor liefde gaan kiezen maar daarvoor moeten we eerst leren wat niet liefde is? Volgens mij is dat meteen het doel van ons leven. Als je het koud hebt is het fijn je op te kunnen warmen in de zon. Als het donker is kan het fijn zijn om in een verlichte omgeving te zijn. Het begint allemaal in jezelf. Er is overal hulp. Je moet het alleen vragen. "Eis van Mij vrijmoedig" staat ook in die bijbel geschreven. "vrijmoedig?" Wat een woord!

 

We leren enkel door ervaring en die ervaring kunnen we tijdens dit leven krijgen. Niet makkelijk. Ieder mens doet dat op zijn eigen goede manier. Het belangrijkste is kennis verkrijgen over liefde. Over God dus. Zelfkennis is Godskennis en Godskennis is zelfkennis. Sla je die weg in dan is er geen terug meer en wil je steeds meer kennis die je blij maakt. Je wilt steeds meer delen. Je wilt dat ook anderen blij worden. Wetende dat liefde een gift is. Liefde is niet op te eisen en ook niet door iemand anders dan jijzelf te leren. Wat is 'vrije wil?' Wie ben jij?

 

 

Verdeling, vijandschap, oorlogen, haat, afgunst en angst wordt vooral door onwetendheid gecreëerd. Die kennis kun je hebben wanneer alles wat hierboven geschreven is, is geland in je hart. Uiteindelijk zal dat gebeuren omdat de kracht van de waarheid enorm is. In dezen zijn waarheid en liefde één. Dat telt ook voor jou omdat het een universele wet is. 

 

Als je moeite, pijn en verdriet hebt door gebrek aan kennis, bij de ander, blijf dan bij jezelf. Heb je troost aan die liefde, die als God in je aanwezig is, leer er uit te putten. Je hebt dan contact met de Bron vanwaaruit het goed zal komen. Ook al is de ware vrede niet te vinden tussen de mensen waarvan je houdt, de ware vrede zit toch in je om daarvan, en daaruit te kunnen putten. Een put zonder bodem maar verbonden met het Al dat onuitputtelijk veel liefdevolle energie heeft voor jou. Ook voor hen die (nog) in onwetendheid verkeren omdat liefde nooit oordeelt maar onvoorwaardelijk is. Liefde is geen liefde als je er voorwaarden aan stelt. Ontzettend moeilijk omdat we dát nooit hebben geleerd. En toch zit het in ons. 

 

In de kennis van liefde weet je ook dat wanneer iemand zichzelf niet liefheeft, deze ook anderen niet lief kan hebben. Althans niet echt. In zo'n geval heeft het dus niets met jou te maken. Als je de kennis hebt over wie je bent en wie je niet bent. Dat neemt niet weg dat jij niet van de ander kan houden. Best wel! Je zult alleen geen respons krijgen, die je graag zou willen. Hier vertel ik iets vanuit de vijfde dimensie? Als dat zo is dan is het niet vanuit de derde of vierde. Wie oren heeft die hore, zijn woorden van Jezus die ik nu heel goed begrijp. Dat maakt gelukkig. "Vader vergeef het hun want ze weten niet wat ze doen" Wat heb ik nog veel te leren!

 

Ik wil nog even hebben over negatieve en positieve energie omdat in feite het hier altijd over gaat. Wat je ook doet, je hebt een keuze. Vooral in deze tijd is het een must om jeZelf bij elkaar te rapen om de collectieve positieve bewustzijnsenergie te versterken. Het is er in overvloed en je kunt er op afstemmen. De andere kant is dat Je het kunt negeren wanneer het zich aandient. Wat je gewend bent zal dominant zijn. Tot het moment dat je ontdekt dat jij degene bent die uit maakt hoe jij je zou willen voelen. Je hoeft dan echt niet meer lief gevonden te worden door een ander. Je zult mensen ontmoeten die wel in harmonie zijn met je en jij met hen.  

 

Iedereen heeft het, en iedereen kan het omdat we in wezen een creatie vanuit liefde zijn. Hoe voelt dit? Dat dient aangewakkerd te worden. Je moet er lucht in blazen zoals bij en vuurtje dat daardoor gaat ontsteken. Positieve, liefdevolle energie is te voelen in je lichaam. Je kunt het gewaar worden als die wens er is.. Vraag gewoon aan God of engelen of liefdevolle energie. Maakt niet uit want al de genoemde entiteiten hebben geen ego. Je mag vrijmoedig vragen. Dan komt er hulp want zonder het te vragen, mag er niets gedaan worden, wat weer aansluit op onze gegeven vrije wil. Het is een oefening of noem het  een experiment. Het zal altijd positief zijn. Zie ook mijn vorige blog. Als je dorst hebt ga je drinken en je lichaam zal daarop positief reageren. Zo is het ook met het ontvangen van liefde die er in overvloed is. Je kunt het voelen als blijheid in je borst. Gedachten zijn dan even weg. Heerlijk!

 

Wanneer je de mooie vrije blije energie gewaar wordt, maak dan de afspraak met jezelf dat je dit moment onthoudt. Maak de afspraak met jezelf deze momenten even op te roepen voor het slapen gaan. Je zult het weer gewaar worden. Je zult gesterkt worden.  Op die blije hoge frequentie, heeft negativiteit geen vat op je. Zoals het donker geen vat kan hebben op de zon. Als je het fijne gevoel gewaar bent geworden kan een dankjewel helemaal op zijn plaats zijn. Daarna zul jij je nog fijner voelen. Er is connectie. Doe de oefening ook voordat je uit je bed klimt. 

 

Tot slot nog een aller daags voorbeeld: iemand is gevallen. Deze ziet er verwaarloost uit en heeft een heel kwade blik in de ogen. Deze vraagt je om een handje. Dezelfde situatie voor iemand die er verzorgd uitziet en met blijheid in de ogen omdat jij er aankomt. Deze vraagt om een handje. Beide gevallen, enkel energie en perceptie. De vraag is hetzelfde. Met de mooie energie is de lift anders je zult minder snel de nijging hebben je handen te willen reinigen. Reine positieve energie heeft daar totaal geen hinder van. Er moet gewoon geholpen worden en er is ook nog eens een vraag. Jouw hulp zal altijd in goede aarde vallen. Graag eindig ik met de zin waarmee dit dit artikel begint: Onwetendheid is de wortel van alle kwaad. Denk er eens over na. 

 

 Van Erik Boomsma, die deel uitmaakt van het  buiten parlementaire onderzoek Covid maatregelen, deze video met daarin meerdere getuigenverklaringen van agenten en ME'er die veel pijn hebben gekregen van wat ze deden en gezien hebben.  Komende tijd zal dit overal gepubliceerd worden, voor zover dat wordt toegelaten natuurlijk:  Erik Boomsma-InVitaSperamus-InLiveweTrust.   Hier wederom iets om meer "wetend" van te worden. Neem alsjeblieft de tijd:      Een fantastisch document in een uur weet je "alles" . Beide linken gaan uitsluitend over feiten die niet aan het daglicht mogen komen maar wel van levensbelang zijn voor jou en je naaste omgeving. Als je ze gezien hebt, of misschien wel meerdere keren, dan kijk je heel anders naar de wereld dan voorheen. Althans als je nog "onwetend" was over deze feiten die je niet mag weten. Ik begrijp dat deze blog veel vragen kan genereren. Vraag ze! Ik zal ze met liefde beantwoorden. 

 

Liefde is met ons allen en het begint met jou. 

 

Geef graag je commentaar hieronder. Heb je er wat aan gehad? Vind je het te moeilijk? wil je het nog eens lezen, vallen dingen op z'n plek, wordt je boos, wordt je blij? Is het herkenbaar voor je?  En alle vragen die je maar wilt stellen. Voel je vrij. Natuurlijk mag je ook mailen. Ik nodig je uit om je eigen ervaring hieronder te schrijven. Ook al heb je eerder iets geschreven, mijn dank daarvoor. 

 

Liefde is met ons allen. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Anne (zondag, 21 maart 2021 16:34)

  Wat een hoop inzichten geef je mee met jouw schrijven! Heeft me veel blijheid gegeven en ook stof om er verder over te mijmeren.... Bij het luisteren naar Erik Boomsma viel me het woord 'compleet denker' op, dat woord maakte me ook weer blij. Het heeft iets positiefs. Het nodigt ons uit om een completer beeld te zien en te ervaren van wat er in ons èn de wereld zich aan het ontwikkelen is. Ook al is dat soms heftig om te zien, te horen en te voelen!
  Steeds meer puzzelstukjes vallen op hun plek! Een groot Dank je wel!!

 • #2

  Henk ter Grote (zondag, 21 maart 2021 20:06)

  Ja Klaas er is geen weg terug in de evolutie en de inzichten werken meer en meer kwadratisch in het kwantumveld van licht energie, die het donkere zal overwinnen.
  Liefde is uiteindelijk het pad dat stroomt naar en vanuit de bron en ook dat is erg simpel.
  Met vallen en opstaan kom je steeds verder en leer je je weg te vervolgen in drie eenheid lichaam,ziel en geest. De geeste kracht van de massa is onoverwinnelijk, de filmpjes ken en herken ik maar al te goed. Mijn denken zit in het hoofd mijn voelen in de ziel,maar de geest is overstijgend in verbinding met het all. Fisualiseren /mediteren naar een oplossing zonder geweld, van binnen, naar buiten als bezinning op dat wat zich afspeeld. Ik kwam pas echt uit mijn denken op moment ik tegen een accacia boom stond. Wauw wat een ervaring van energie en kracht in zwijm. Heerlijk!
  De natuur en zijn wetten onderdeel van het all.
  Tja, zo sta ik er in, Henk.

 • #3

  . (dinsdag, 23 maart 2021 15:05)

  Ik vind jou laatste blog geweldig. Ben er veel over aan het nadenken. Vind het z'n geschenk dat je dit deelt. Ben nog niet eens toegekomen om de filmpjes te bekijken. Ik verheug me op jou volgende vlog. Het is inspirerend en geeft het gevoel van samen maar ook van zijn. Het geeft het gevoel van vrijheid en dat het kwade je niet reikt. En dat je niks hoeft te zeggen. En alleen naar hoeft te voelen en te vragen om vertrouwen en liefde. Dank je wel Klaas. Eigenlijk is jou verhaal een verhaal met een punt voor mij.

 • #4

  Yloga (zondag, 14 november 2021 14:26)

  Prachtig verwoord! Liefde is onvoorwaardelijk.