Mijn emotionele façade zelf.

Wij mensen hebben allemaal deelpersoonlijkheden. Deelpersoonlijkheden zijn delen die deelgenoot zijn van jouw persoonlijkheid op dit moment. Ik zeg met name "op dit moment" omdat deelpersoonlijkheden kunnen veranderen of getransformeerd. Dit naar gelang jij je zelf wilt zien, of hoe bewust jij van je zelf wilt zijn. Van je reacties en gedrag in verschillende omstandigheden. Hoe wij ons gedragen en handelen in alle omstandigheden, hangt grotendeels af van onze deelpersoonlijkheden.

 

Het duiveltje op je schouder is een deelpersoonlijkheid. Veel van mijn clienten hebben het over dat duiveltje. Soms lijken ze het duiveltje te koesteren. Dat gebeurt als vanzelf want de client voelt zich minder verantwoordelijk, omdat "vriendje" duiveltje het doet. "Oh ik kan er niets aan doen omdat ik nu eenmaal zo ben" Het accepteren van het duiveltje dat dit heerlijk vindt en zal groeien. 

 

Hoe  ons gedrag is in relatie tot universele liefde, wat de mens in wezen is; "universele liefde." Dit is ons helaas nooit kenbaar gemaakt. In deze blog veel info over zaken waar we ons niet, of niet genoeg bewust van zijn om liefdevoller te worden naar jezelf en anderen. 

 

 

Om dieper inzicht te kunnen verkrijgen in je deelpersoonlijkheden kan spiritualiteit een enorm hulpmiddel zijn. Daarbij is het echt niet nodig om er alles van te weten en er helemaal naar te handelen. Dat kan eenvoudig ook niet. Wel kan ik zeggen dat ieder mens er toegang toe heeft omdat we in feite spirituele wezens zijn, dit is inherent aan de mens als een onontwikkeld zintuig.

Een van de eerste stappen kan zijn om het begrip "onvoorwaardelijke liefde" te gaan onderzoeken. Wij hebben immers geleerd om overal voorwaarden aan te stellen. Onvoorwaardelijke liefde kan als een heel Klien zaadje in ieder mens groeien met veel aandacht en liefde. Iedereen kan er mee experimenteren en ik kan je verzekeren dat het resultaat altijd een positief katanker heeft!

 

Een spirituele gewaarwording kan door even gedachteloos te zijn. Een paar seconden is al genoeg om er even te kunnen Zijn. Dat gedachten even niet meer dominant zijn, om gewaar te kunnen worden wat er met je gebeurt. Wat deze "stilstand" met je in die paar seconden heeft gedaan, zonder de bemoeienis van deelpersoonlijkheden. Er is even geen invloed meer, geen bemoeizucht maar zuivere rust. Even niet bezig met het verleden en de toekomst maar in het nu, in the present moment. Gewoon doen en gewaar willen worden wat er gebeurt. Wellicht is dit heel herkenbaar voor vele lezers. 

"Wanneer gedachten niet manipuleren, zijn wij van nature gelukzalig" zijn de wijze woorden van Dalai Lama.

 

Die gedachten toch! Om moe van te worden! 

 

Wat gebeurt er? Die kubus, met in het midden een sneeuwpop of iets anders. Ik zie ze trouwens niet meer maar zou er graag eentje willen hebben. Na het schudden zakken de zwevende sneeuwvlokjes en zie je de sneeuwpop. Misschien een mooie metafoor waar je iets mee kunt.

 

Wanneer gedachten zich er even niet mee bemoeien, is er toegankelijkheid voor het bewustzijn. Er kan makkelijker informatie binnen komen.  Het eerste wat we meestal onbewust doen is die informatie wegdenken met een dikke sneeuwbui van emoties. Objectiviteit is even verdwenen in de mist van gedachten, oordelen, moeten en angsten. Dit zijn allemaal deelpersoonlijkheden om je weg te houden van wie je werkelijk bent. Alleen als je met jezelf hebt afgesproken om echt gewaar te willen worden van je ervaringen en gevoelens, is het mogelijk om weer terug te gaan naar het moment van rust en leegte om er weer even rond te kijken om informatie te absorberen. 

 

Alleen als we gewaar willen worden, kunnen we, door met deelpersoonlijkheden of façades te werken er veel van leren. Volgens een onderzoek leven we 90% onbewust? Net als besturen van een auto weet je niet meer dat je gas geeft, schakelt, bochten neemt, remt en welke weg je hebt gereden. Je doet het onbewust, enkel het doel is belangrijk. 

 De vijf G's, die in de psychiatrie veelvuldig gebruikt worden, zijn heel goed bruikbaar om bewust te worden, althans een begin van het bewustwordingsproces over jezelf.

 

De volgorde is logisch:

1: Gebeurtenis

2 Gedachte

3 Gevoel

4 Gedrag

5 Gevolg.

 

Wanneer mensen hiermee aan het werk gaan, komen er momenten van verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid is een positieve deelpersoonlijkheid.

 

"Oh ik voel me ineens verantwoordelijk voor mijn gedane acties" en waar komen die gedachten die ik heb vandaan?

 

Een mooi onderwerp voor een volgende blog; "onze façades zuiveren". Verantwoordelijkheid komt dicht bij ons geweten. Ons geweten dichtbij onze ware eigenheid. Je ware eigenheid heeft meer connectie met je ziel. Je ziel heeft connectie met Goddelijke liefde. 

 

Dé eigenheid die in de vergetelheid is geraakt en die weer naar boven komt vanuit jouw spiritueel ontwaken. Zelf zie ik dit als hét doel van mijn leven, in dit lichaam "gevangen", op gevangenis aarde. Eerste missie is om veel in mij te laten sterven wat niet van mij is voordat ik mijn lichaam weer verlaat. Het maakt me blij dit te schrijven.

 

Bij dat ontwaken kun je het gevoel krijgen jezelf te verliezen. Het oude "ego-zelf" maakt plaats voor je echte "Zelf". Stap voor stap wordt bij het spirituele ontwaken het oude afgebroken omdat het heeft afgedaan.

 

"Geluk is niet afhankelijk van wie je bent of wat je hebt, maar enkel van wat je denkt"

 

In feite wordt je opnieuw geboren met een lantaarn in de hand die, als je wilt, onvoorwaardelijke liefde kan laten oplichten wat voor het oude zelf heel confronterend kan zijn. 

 

Een goede feedback, om een gebeurtenis opnieuw te beleven, kan zijn door in je gedachten er als liefdevolle buitenstaander naar te kijken. Even het genoemde lantaarntje gebruiken. Wat heb ik gezegd en hoe heb ik het gezegd. Hoe kwam over bij de ander en welke lichaamstaal gebruikte ik. Welke lichaamstaal kreeg ik als respons terug. Hoe voelt het gesprek en wat denk en voel ik dat de gevolgen kunnen zijn? Ben ik wel helemaal eerlijk geweest naar mezelf en dan de ander? Heb ik nog iets gezien waar ik op terug moet komen? Hoe voelt dit om dit wel of niet te doen? Wat heb ik ervan geleerd? had ik maskers op?

Je hart maakt een sprongetje van vreugde bij een goede beslissing. Goede mest voor het zaadje onvoorwaardelijke liefde. 

Maar nu verder over de façades die onbewust de leiding kunnen overnemen. 

 

Het is niet leuk maar ik ga een aantal façades opschrijven. Ik noem ze: "mijn façade emotionele zelf." Zelf hier met een kleine"z" omdat het ondergeschikt is aan het Zelf:

 

"Mijn façade emotionele zelf houdt van verslaving, dwang en manipulatie, verzet, houdt van wreedheid, onbeschoftheid, gemeenheid, arrogantie, neerbuigendheid en superioriteit, is ongevoelig, onbewust, doet alsof, is vals, gesloten, gecontroleerd en wantrouwt, is oneerlijk, onwaarachtig, onoprecht, opdringerig, emotieloos, onlogisch, is onwrikbaar, onnadenkend, irrationeel, roekeloos, onverantwoordelijk en onzorgvuldig. 

 

Mijn façade zelf is de hoofdzaak van mijn keuze tot liefdeloos handelen". 

 

Ik moet dan weer denken aan het, niet makkelijke feit, dat liefde en waarheid één zijn. voor velen is het (nog) niet makkelijk om dit te kunnen begrijpen. Toch zijn we allemaal op weg! Op die weg komen we elkaar tegen en zijn blij.

Liefde is en blijft een gift en is nooit opeisbaar. "als je lief bent krijg je een ijsje" is pure chantage. Hoeveel chanteren we eigenlijk? Hoe vaak liegen we of vertellen onwaarheden aan ons Zelf en aan anderen? Een leugentje voor eigen bestwil moet kunnen? Ook het negatief praten over een ander (roddelen) is zeer destructief voor degene die dit doet. Ook negatief oordelende gedachten naar jezelf zijn ongezond. Ga in discussie met jezelf om die gedachten op te ruimen door de negatieve suggesties eens van meerdere kanten te bekijken. Er over te praten met iemand kan ook. Wegdrukken is enkel negatieve voeding voor het negatieve dat als een kankergezwel verder zal groeien en gelukzaligheid in de kiem smoort. Moge duidelijk zijn dan liefdevol willen zijn door vele lagen gaat. In eerste instantie helemaal niet leuk! Het vreet energie. 

 

Er is eerlijkheid en moed voor nodig om al deze deelpersoonlijkheden te willen zien bij jezelf. Je kunt leren om er naar te kijken als een soort toeschouwer op je gedrag. Bovenal moet er een verlangen zijn om meer van die universele Goddelijke liefde te willen ontvangen in jezelf door façade's één voor één te transformeren. De beloning komt onmiddellijk, na iedere stap. Sneeuwvlokje voor sneeuwvlokje. Een hele klus die niet zomaar eventjes gedaan kan worden. Als je het oprecht wilt is er zeker universele hulp op de meest onverwachte momenten. Dit zijn juweeltjes van "beloningen". In een goed en vrij gevoel waarbij je in de frequentie van de door God gegeven liefde zit. Het is altijd een heerlijke stimulans om met de lantaarn in de hand verder te wandelen op je levenspad. De grootste angst heb je immers al eens overwonnen door naar deze aarde te komen. Een keuze om de ellende te voelen en te leren om vandaaruit licht te brengen in jezelf en anderen te stimuleren. Ook dat kan een enorme stimulans zijn om verder te gaan. Met dank aan Christina von Dreien. die mij op het gebied van incarnatie heeft doen ontwaken. 

In de evolutie naar meer zuiverheid in je zelf, zul je meer helderheid uitstralen en steeds meer in je eigenheid willen Zijn.

 

Ik kan je vertellen dat dit heel confronterend kan zijn voor je naaste omgeving, want die zijn immers gehecht aan je façade emotionele zelf identiteit. waarvan je hebt ontdekt dat je die niet bent. Tegelijkertijd zul je omarmd worden door hen die weten wat ze nu in je zien. Je wordt opnieuw geboren en zult vervreemden van velen waarvan jij heel veel houdt en blijft houden. Omdat door verworven kennis het liefdevolle mededogen blijft geboren worden. In dit nieuwe leven is er steeds minder plaats voor oordelen. 

 

Zuiverheid kan niemand spelen omdat je meteen door de mand valt als onecht en gemaakt. Je zult onzuiverheid  kunnen herkennen omdat je ze zelf hebt overwonnen in je bewustwordingsproces. Je gaat mensen anders zien, stapje voor stapje naar meer vrijheid en blijheid. Geen "spelletjes" meer! Minder van je je emotionele façade zelf en steeds meer wie je wél bent. Je gaat jeZelf tot leven brengen en leven! Heel besmettelijk. 

 

Het proces voedt zichzelf met nieuwe confrontaties omdat je anders bent geworden voor velen die je kent. Er zal onbegrip, woede en jaloezie zijn. Velen zul je niet meer kunnen bereiken waardoor deze verder van je af komen te staan. Jij zult nog evenveel van hen houden maar dan zonder voorwaarden. Anderen zullen je benaderen en zult heel andere contacten krijgen. Je zult vrijheid en blijheid voelen, waarbij het met regelmaat kan gebeuren dat je spontaan een emmer geluk en bijheid over je heen krijgt. Volkomen onverwachts. 

 

 

 

LEEF JE WAARHEID.

 

Soms brengt jouw waarheid het slechtste in anderen naar boven. jouw liefde zal prikkelen wat zij hebben verdoofd. jouw authenticiteit zal gesloten geesten uitlokken. Je succes zal haters aantrekken. Jouw kracht zal vijanden creëren. Jouw mededogen zal afgunst ontmaskeren. Jouw waarheid zal veel mentale gevangenissen onthullen, maar ook helpen om nog meer geesten te bevrijden. Succes is jouw waarheid leven en die delen. 

 

 

 

 

 

 

Liefde is met ons allen. Ook als je het niet wilt.

Uiteindelijk zal alles goed komen. 

Een gezegende nederige klaas.

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  R.H.J. (zondag, 19 februari 2023 12:20)

  Lieve, eerlijke Klaas, jij leeft dit dag in, dag uit. Ook met vallen en opstaan. Dat maakt jou en jouw tekst zo waardevol.

 • #2

  Bianca (zondag, 19 februari 2023 17:11)

  Voor mij is het zo dat ik terug mag gaan naar mijn kinds pijn. Als ik voel, snap en transformeer wat daar is gebeurt kan ik het loslaten ipv vast zetten in mijn lijf.

  Ik heb daar 3 methodes voor:.

  ♡ Famillie opstellingen (met representanten en vraagstellers)

  ♡ innerlijke opstelling via het voelen in jd lijf. Waar voekt het anders.....bijvoorbeekd kouder,warmer, stijver...enz enz

  ♡ tafel opstellingen ( of vloer ankers)

  ( Zelf veel coaching gehad en onderzocht
  Systemishe en famillie opstellingen helpen mij het meeste)


  Door te zien/ voelen wat er gebeurd is in je jeugd( of later) kan je het loslaten uit je cellen waar door je weer meer gaat stromen.

  Ik ben benieuwd hoe jij jou zoektocht in jezelf transformeert. Huil je daarbij en ben je boos?

  Ik weet dat er natuurlijk meerdere manieren betaat om te transformeren. Niet voor iedereen is er dezelfde weg.
  Gelukkig ook maar ♡

  Zonnige groet Bianca


 • #3

  Anne (dinsdag, 21 februari 2023 14:10)

  Ik heb je blog vanmorgen gelezen. Al mijmerend in de tuin de boel verder opruimend, geeft je verhaal weer genoeg voeding om te overdenken..... heel fijn, mooi en leuk, doet me goed. En het geeft ook weer inzichten in mezelf. Lekker in alle rust en 'stilte', met de roodborstjes om me heen die mee kwetteren, in gesprek met meZelf ��
  Dank je wel! �