Ascensie

Graag knip ik het werkwoord ontwikkeling in tweeën zodat het een diepere betekenis krijgt: “ont….wikkeling”. Bij het bewustwordingsproces komt langzaam het besef dat we aardig ingewikkeld zijn. Dit telt natuurlijk ook voor deze schrijver, die blij is er over te kunnen schrijven. Blij met het spirituele maar nog wel in mijn lichaam, op deze wereld. Natuurlijk met alles wat daarbij hoort. Hetzelfde telt voor de lezer.  Graag daag ik je uit om die "Ascensie" te gewaarworden in jezelf.

Het is best een heel artikel geworden en dat is ook logisch omdat Ascensie enorm veel moois in zich heeft. Misschien moet je daarom ook sommige dingen een paar keer lezen. Neem gerust de tijd daarvoor, als je wilt. Veel lees-leerplezier. 

Het woord “ascensie”, heeft, zoals je kunt zien, enorm veel licht en onpeilbare lichtgevende dieptes, altijd gaaf en sereen doelend. Helend, en bij mensheid’s ware identiteit  passend. Bij dit helingsproces hoort ook DNA activatie. De meeste gaven die we hebben zijn versleutelt. We gebruiken ook maar 3% van onze hersenen. Heel af en toe kunnen we waarnemen dat er een soort gave ineens tevoorschijn komt. Subtiel maar wel aanwezig. Ze komen met name naar boven in dat mooie proces van je eigen ontwikkeling. Alle gaven hebben te maken met het bewust worden omdat je meer gaat “zien”. 

 

Ascensie heeft ook alles te maken met het collectief bewustzijn. Mensen worden hiervan meer bewust, wat stimulans en een goed gevoel kan geven Een gevoel, of meer een innerlijk weten, dat je nooit alleen bent maar deel uitmaakt van een veel groter geheel. Je bent er als het ware in verweven. Verweven in energie met je eigen energie wat één kan voelen. Volgens mij ook een van de sleutels, het éénZijn gevoel. Enkel het kunnen voelen van eenheid geeft al energetische voeding aan die eenheid in jezelf. Laat het maar eens op je in werken, om te leren voelen dat er een wisselwerking is.

"Een druppel zeewater is de zee en de zee is de druppel"

 

Misschien hoef je het helemaal niet meer te leren omdat je dit heel normaal vindt, want ook dat is er. Heel vreemd dat andere mensen je dan niet kunnen snappen. Of herkennen wat ook, hoe vreemd ook, weer een gevoel van 'eenzaamheid' zijn kan opleveren. Je voelt je dan eenzaam in dat gevoel omdat het niet herkent wordt door de ander. Wat je voor de ander zo graag zou willen. 

Energie zonder enige smet. Zo gaaf en zuiver, jij maakt er deel vanuit in het hier en nu. Om tot die gaafheid meer toegang te krijgen, kan het nuttig zijn een verlangen te hebben naar deze energie. Je mag er naar verlangen, in de wetenschap dat alles wat je zoekt al in je zit. Heel diep van binnen weten we dit allemaal. Een innerlijk weten zonder hoofd-intellect, een diep gevoel. Ik praat dus in kringetjes want het verlangen zit al in ons. We hoeven het enkel te ontdekken door herkenning en her...innering.

 

 

 

Om blij van te worden, dit gebeurt ook terwijl dit geschreven wordt. Velen van jullie weten waarover ik heb heb. Een gevoel dat niet te omschrijven is, maar goed past bij blijheid zonder gedachten. Je zou niet anders meer willen voelen. In die korte momenten van sereniteit ben je Al één en zal deze heerlijke energie niet verstoken blijven maar zijn werk onstuitbaar doen. 

Onpeilbaar buiten ons vermogen en begrip, om het te kunnen vatten, maar wel vertrouwende en wetende dat er altijd een soort natuurlijke liefdevolle reactie is. Volgens diezelfde kosmische Goddelijke natuurwet. Weer onpeilbaar en niet te vangen.

 

Nooit oordelend. Nooit? Nee nooit. omdat angst en straf niet te vinden is in deze liefde-energie.  Voel je vrij om contact te maken omdat die liefde geen schuld kent. Je bent altijd welkom! Liefde kent immers geen schuld, haat, woede, hebzucht, begeerte, jaloezie, Ego en onwetendheid. Wij nog wel, zijn er niet zelfden onder bedolven en dat maakt dat de meeste mensen echte liefde nog niet kunnen vatten. 

 

Ascensie is, zoals gezegd, zeker een collectieve energie die met de dag sterker wordt. We zijn op weg naar iets heel moois! Geniet er maar alvast van, in het moment, en schuif het niet voor je uit, omdat we enkel in het moment kunnen genieten en Zijn.

 

Soms komt er de vonk door iemand in de ogen te kijken. Soms zie je een mooie warme lach. Communicatie in deze gave resonantie geeft heel veel energie en licht waar iedereen zich voor open kan stellen. Althans buiten de kringetjes van het denken, en denken voor anderen, intellect en oordelen. Een zeer vermoeiende verwoestende bezigheid?

 

We zijn spirituele liefdevolle wezens omdat we in feite zo gemaakt zijn door diezelfde energie. We komen er vandaan en gaan er lekker weer naartoe. Daar waar geen oordeel is maar jij er mag Zijn met je eigen opgebouwde "ziel - conditie" en dezelfde mogelijkheden van Ascensie. Logisch. (Logos)  Dit in alle blije nederigheid wetende dat wij een onderdeel zijn van iets onbeschrijfelijk groots. God is liefde maar liefde is niet God. 

 

Als we zo om ons heen kijken zou je dat niet zeggen. Ook als je naar jezelf kijkt, is er nog veel werk te doen om te poetsen te schonen en te helen. Maar ach, je gooit je auto ook niet weg als er een vogel op heeft gepoept? Je gaat dat eraf wassen en even later kun je er niets meer van zien, omdat het dan weer gaaf is. Je auto kan nog heel veel goede diensten verlenen.  

Goed om een onderscheid te maken tussen de weggooi, consumerende en materialistische wereld en je ware Zelf. Dus “als jij mij niet meer bevalt, gooi ik het gewoon weg”. Of als ik “mij” niet meer beval. Dit even om inzicht te krijgen in materialisme en ziel resonantie. Deze twee totale verschillen worden, zonder het te beseffen, maar al te vaak in misleiding met elkaar verweven.

 

Een prachtige poetsdoek, met gebruiksaanwijzing, zit hem in vergeving. Vergeving naar jezelf en naar anderen. Een heel mooie serene sleutel die wonderen doet. Ook hier telt weer oprecht leren vergeven met gevoel en emotie. Niet omdat het moet. Als je moeite hebt met vergeven, deel dat dan met een ander die je vertrouwd of met je geliefde. Ook deze actie geeft vrijheid en lucht. In het kwetsbaar opstellen zit veel kracht!

 

Maar al te vaak worden mensen weggegooid wat natuurlijk alles te maken heeft van degene die weggooit. Eigenlijk gooi je  een stukje van jezelf weg. Deze negatieve energie zal altijd door beide partijen te voelen zijn. Als je tot besef komt, ga je  zien hoe anderen met jou omgaan in het aantrekken, wegdrukken of weggooien.

 

Als je het vermogen hebt het echte kwade in iemand te zien, hoef je dat deel niet te accepteren of te voeden. Negeer het en zet het in het licht vanuit diezelfde persoon. Dat is, hoe tegenstrijdig het ook kan voelen of lijken, een liefdevolle actie. Je houd immers van de ander en ziet iets donkers dat de ander in zijn klauwen wil houden. Ik hoop dat ik dit goed heb uitgelegd. Het hoort namelijk helemaal bij Ascensie. Hoe dan ook, als je het nu nog niet kunt begrijpen, dan over enige tijd wel. 

 

Alles kan een spiegel zijn. Ook niet erg om de spiegel kapot te gooien, je ziet jezelf in duizend stukken weer terug. Erg leerzaam om het heel vaak te doen. Ieder stukje heeft zijn eigen verhaal te vertellen over jezelf met de intentie om één te worden en je gedragen te voelen in die eenheid. Voor de spiegel gaan staan en jezelf diep in de ogen kijken en dan oprecht kunnen zeggen dat je van je houdt, is iets dat voor de meesten volkomen vreemd is. Het durven kijken is zien en met een ander woord is dat "schouwen".

 

Wanneer je op die weg van Ascensie reist, ben je altijd bezig met jezelf en dat heeft niets met ego te maken. Ook niet met egoïsme. Integendeel! Hoe kun je een ander helpen als jij jezelf niet helpt en geholpen hebt? Nooit de keuze maakt om jezelf te helpen. Of, wat ook kan, nooit gezien dat die mogelijkheid er ook is! Het niet meer buiten jezelf te zoeken, maar daar binnen, heel diep daar binnen. Een mooi en eeuwig proces zonder einde. Je interne morele autoriteit is verbonden met het Al. 

 

Nadat jij je daarvan bewust wordt, begint jouw Ascensie. Je gaat op zoek naar de waarheid. Dieper daarover nadenkend, kom je er op een gegeven moment er achter dat de waarheid en liefde altijd één zijn. Dit in het kader van die chemie van de geduldige kosmische liefde.  Alles wat daarbuiten valt is niet de waarheid omdat het niet liefdevol is maar illusie. 

 

Een voorbeeld:

Als iemand verslaafd is aan drugs, of wat dan ook, is dat niet de waarheid zoals bedoeld vanuit liefde. De waarheid is dat de verslaafde niet het vermogen heeft kunnen ontwikkelen om door emoties heen te gaan maar deze weg blijft drukken. De verslaafde is zo geworden, door wat deze heeft meegemaakt. Hij/zij heeft niet de goede omgeving gehad en zit gevangen en koestert de gevangenschap.

 

Heel veel mensen zijn ook verslaafd aan o.a oordelen, zonder dit te beseffen. Let maar eens op jezelf, hoe snel het oordeel opkomt. De verslaafde voelt zich verstoken van echte aandacht en oprechte liefde. Heeft niet het vermogen, en de weet, om er bij te kunnen en te helen. 

 

 

De waarheid kan heel pijnlijk zijn en als je er doorheen gaat, gaat dat stinken en komt de rottigheid naar boven.

 

Emotionele verwondingen kunnen altijd geheeld worden. Dit is de waarheid. Misschien is het nu wat duidelijker geworden dat waarheid en liefde altijd een zijn. In die overdenking kom je altijd jezelf tegen en er is nooit een schuldige. 

 

Je mag overigens altijd reageren met vragen. Je krijgt altijd een antwoord van me. 

 

Graag geef ik je nog een paar overdenkingen mee op het pad van Ascensie, om mee te kunnen experimenteren in ontwikkelingen, en misschien wel daden, vanuit goede daadkracht. 

 

Ons ware Zijn is namelijk in de vergetelheid geraakt. Als volgt omschreven: achteloosheid, laksheid, nonchalance, onmissie, onachtzaamheid, verzuim, zorgeloosheid. Allemaal verslavingen of gewoontes waarvan we niet weten dat het gewoontes zijn die best wel eens verslavingen zouden kunnen zijn?

 

Ik wil  graag een greep uit onze verslavingen even neerzetten omdat je ze zo makkelijker kunt herkennen. Kunt herkennen wat ons tegenwerkt in Ascensie. Ik weet dat het allemaal heel veel kan zijn maar moet het toch even kwijt in dit artikel. Lees het gewoon nog een paar keer, als je wilt. 

 

Materialisme is ook zo’n keiharde tegenhanger en een heel grote drug, die door enorm veel promotie, propaganda en brainwash aangemoedigd wordt. Het maakt echter nooit gelukkig. De grootste illusie die er is, is om gelukkig te worden van materialisme. Een dom instrument om ons in de mantra van vergetelheid gevangen te houden. 

 

Vergetelheid - instrumenten om ons van ons ware Zijn weg te houden zodat we niet instaat zijn weer één te zijn. Daartoe wordt heel sluw misbruik gemaakt van emotie. In één van mijn verkoopopleidingen ging het om emotionele aankopen te stimuleren. Daar zijn hele studies van gemaakt. In feite “anti-ascensie”. Dat alles, als je er goed over nadenkt, heeft alles met angsten te maken. Angst dat gebruikt wordt om ons gevangen te houden en vooral te weerhouden van ont..wikkeling. En hoe gekt het ook klinkt, dat is ook weer de angst van de energie die ons weg willen houden van Ascensie.......Emotionele aankopen...........

 

Angst weet overigens niets van licht. Net als donker, want als donker geconfronteerd wordt met licht, is de illusie angst er niet meer. Kan ie niet tegen! Het is echt niet nodig dat het meteen een bak met licht is hoor. Een heel klein lichtgevend vlammetje is oké om te koesteren. De opleiding emotionele aankopen, maakte mij wakker,  had er nog nooit van gehoord maar ontdekte dat ikzelf best wel veel emotionele aankopen deed en nog steeds doe. Wel minder en bewuster! Ook een heel proces dat zeer de moeite waard is. 

  

Kijk naar de reclames met gelukkige en lachende mensen, althans dat spelen ze, daarvoor zijn ze ingehuurd. Met de bedoeling dat jij erin trapt, omdat jij je ook zo blij en gelukkig wilt gaan voelen. Dat kan alleen, zo wordt je voorgelogen, door dat product te kopen! Een illusie gebaseerd op emotie hebzucht waar gebruik van gemaakt wordt om hun eigen hebzucht te bevredigen. Deze is echter niet te bevredigen maar niet zelden een verwoestende vrijheid belemmerende verslaving. 

 

 Een mooi woord hiervoor is “dwaalleer”. We worden met dwaalleraars opgevoed en de meesten weten niet dat ze een dwaalleraar zijn. Jezus zei: “Jullie zijn ziende blind en horende doof” Meteen een boodschap erachteraan: “voor hen die horen, hoor! Voor hen die zien, zie!”.  "Godje geld" is een heel grote dwaalleraar waarmee we door en door gebrainwasht zijn.

 

De collectieve energie in liefde en licht wordt met de dag krachtiger, want alles komt aan het licht!  Er is geen weg terug!

 

Liefde kunnen we niet kopen en ook niet op te eisen, je kunt het niemand leren of uit boeken halen. Liefde is een gift in die we werkelijk zijn. Een verlangen of heimwee in ieder mens aanwezig. In ieder mens, ook in “slechte”. Het bewuste verlangen naar de “waarheid”, een schone zaak. Ascensie, In de mensen welbehagen!  WEL-BEHAGEN.

 

Wat in de Vergetelheid is geraakt, een kennis die nog wel ergens opgehaald kan worden. Terug te vinden in het geheugen van individuele groepen van mensen. Te vinden diep in jezelf en meer aan de oppervlakte komend wanneer je ermee aan het werk gaat. 

 

Onze meditatie groep hoort daar ook bij. Heel vaak zijn er van die onbeschrijfelijke momenten van heerlijkheid. Niet uit te leggen maar wel te voelen. Een groeiend aantal weet precies waar het hier over gaat. Waar een paar mensen bij elkaar zijn is die energie veel sterker aanwezig dan wanneer je alleen bent. Daarom kan het samenzijn zo mooi zijn in deze intentie. Ook Ascensie omdat we op die, en in die momenten leren van elkaar in en vanuit het Zijn. Het mag er allemaal zijn. 

December is de maand van de kerstgedachte met al haar dogma’s die daarbij horen. Echter, de waarheid ligt ook hier in de ware liefde. Jezus wilde ons op de hoogte brengen van de Christusenergie die in de vergetelheid was/is geraakt! Hij vertelde vooral de logica vanuit liefde, van het Al, wat Hij de Vader noemde, omdat het zo makkelijker te begrijpen was voor de mensen. Christusenergie in ons allen aanwezig. 

 

Een liefdevolle vader/moeder doet zijn kinderen immers (echt bewust) nooit kwaad. Hoe moeilijk voor te stellen, bij ons mensen, maar voor de Vader is het identiteit in die Onwankelbare. Niet te vangen, te voelen en te begrijpen met intellect.

 

Heerlijk te weten daarvan een “kind” te zijn zonder enig dogma maar in het “innerlijk weten”.  Ook wel “gnosis” genoemd. Jezus was een gnosticus en Roemi, hieronder, ook. 

De tijd waarin wij leven heeft heel veel Ascensie in de bewustwording van je mogelijkheden. Ik daag je graag uit om er mee te experimenteren en hoop dat dit artikel er een aanzet toe geeft. Natuurlijk allemaal middels de ons gegeven vrije wil. Want niets moet maar alles mag. Wellicht is het noodzakelijk het artikel een paar keer door te lezen. Doe dit dan met enige tussen pauze. 

Zie ook het artikel van November, "deuren open zetten

Tot slot voor mij de ware kerstgedachte geworden in gevoel: Jezus zei (Joh 14:20) “Op een dag zult u weten dat ik in mijn Vader ben en gij in mij en ik in u”.

 

Liefdevolle groet klaas. 

Jij die de wereld zoekt,

Bent als een horige,

en hij die met de wereld dweept,

Is ver bij de waarheid vandaan.

Wie zich in zijn onwetendheid

In beide werelden verheugt,

Kent - want hij weet niet beter -

niet de vreugd van het liefdesverdriet. 

Je bent de kopie van een goddelijke brief,

Je bent de weerspiegeling van koninklijke schoonheid,

Buiten jou is er niets in dit heelal,

Zoek alles in jezelf - je kunt wat je wilt.

 

Van Roemi deze leefde een 1200 jaar geleden.

Uit "liefde is de weg"

  

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0