Mis-handeling

Mis-handeling.

Mishandeling het grootste onrecht dat een mens kan overkomen. Het kan zich blijven voordoen omdat het verzwegen wordt en in de doofpot wordt gestopt. De gruwelen mogen niet in het licht komen. Wanneer iemand besluit om in actie te komen na het lezen van dit artikel, heeft het zijn doel bereikt. Vanzelf stopt het niet. Wees gewaarschuwd, omdat er best veel in dit blog voorbij komt dat je niet alledag tegenkomt. 

 

Er wordt gezwegen.

Om over mishandeling te praten ligt een taboe. Je praat er niet over omdat het te erg is? Dat is hetzelfde om door te lopen met een enorme zwerende splinter in je voet. Iedere stap doet pijn en het gaat niet over. Je kunt je niet vrij bewegen, op geen enkele manier. Zelfs als je niet beweegt doet het onbeschrijfelijk veel pijn. Er moet een einde aan komen maar dat gebeurt nooit vanzelf. 

 

Leven in een hel en een hel valt nooit mee. 

Er zijn meerdere soorten mishandeling maar ze zijn allemaal even verschrikkelijk. Of het nu lichamelijk, seksueel of geestelijk is. De gevolgen hebben in alle gevallen hun verwoestend effect. Even voor de duidelijkheid; het valt nooit mee!! Dat er jaarlijks miljoenen kinderen en volwassenen verhandeld, geofferd, gemarteld en gedood worden, komt langzaak maar zeker aan het licht. Het leed is onbeschrijfelijk. in dit blog met geen mogelijkheid te beschrijven en daar ga ik ook geen poging toe doen. Het gebeurt en het zal altijd blijven gebeuren omdat er gezwegen wordt. Of het wordt in de bekende doofpot gestopt, en de daders gaan gewoon verder met het onderhouden van hun hel. Ja, en vooral hier in Nederland. Zie hier het interview wat het wegkijken doet met onze samenleving. Liefde en waarheid zijn één zo kunnen we weten. Politiek en het kwaad zijn ook één. Mocht je nog geloven dat ze het goed met ons voorhebben, zit je nog in een diepe trance. Het interview, en ook die met Adele vd Plas kan je uit die droom helpen. Pas wanneer de meerderheid uit de droom is, komt er beweging van hel naar hemel. Ook voor de miljoenen die in een hel zitten. 

 

Voor hen die dagelijks in de hel zitten, is dat het normale. 

Dichterbij komt het voor mijzelf door mijn ervaringen in mijn praktijk, waar alle soorten misbruik met regelmaat langskomen. Huiselijk geweld is er ook eentje. Vaak tijdens de kinderjaren, maar ook als volwassenen. Pfff ik weet niet waar ik moet beginnen om over te schrijven omdat het zo veel is. Het maakt me verdrietig om er mee bezig te zijn. Het is goed dat ik wat ga schrijven hierover. Ik weet niet hoe lang dit artikel zal worden maar ik moet schrijven. Ook heb ik de kennis dat het kwaad beslist niet wil dat ik er ook maar iets over zal zeggen. Met dat kwaad heb ik geen mededogen. Normaal gaan mijn vingers vanzelf, nu niet. Natuurlijk heb ik geen blijvend last van de ervaringen, die mijn clienten vertellen. Het komt wel binnen, nu ik er over schrijf omdat die pijn er is. Het zit in de ether en hoe meer er over gesproken zal worden hoe meer deze zwarte energie zal verdwijnen. Haar tentakels reiken tot in alle hoeken van de menselijke samenleving en daar moet een einde, en zal een einde aan komen. Ruim vooral je eigen zwarte tentakels op door deze te willen zien. We hebben ze allemaal om ontdekt te worden door jeZelf. Het niet onmogelijk om in je eigenheid en liefdeskracht te komen. Wees niet bang voor de angst maar ga er mee in gesprek. Alle begin en bevrijding begint bij jou. Niemand doet dat voor je. 

De angst regeert en houdt zich in leven door angst.

Iemand wordt van de trap afgeslagen en breekt een been. De dader ziet en beseft wel dat er hulp moet komen omdat hij of zij zelf anders in de problemen komt. Dus dat de dader in de problemen komt. Je leest het goed.  Empathie voor het slachtoffer is er niet. Als er namelijk nooit empathie is ontwikkelt, ben je niet instaat om pijn en verdriet van anderen te herkennen. Voordat de ambulance komt, wordt er nog even duidelijk gemaakt; 'als je er over praat dan breek ik ook je andere been'.

Het slachtoffer zal zich wel een paar keer bedenken om ook maar iets te zeggen. Angst regeert en anders dan angst kennen de meeste slachtoffers niet. En de daders ook niet. 

 

Ik breek dan ook even je andere been. 

Ook kan het gebeuren dat gezegd wordt: 'dan breek ik je andere been ook en misschien ook wel die van je kind'. Dat terwijl het zijn eigen kind is. Het kan bij je buren zijn, waar je misschien al eens gegil hebt gehoord. Dit zijn echte uitspraken van slachtoffers. Moge duidelijk zijn dat een dergelijk slachtoffer heel veel moed nodig heeft om hulp te zoeken. Daar is zeker een goede planning voor nodig om jezelf en je kind of kinderen in veiligheid te brengen. In feite wordt er door angst heen gebroken, dat is het begin van het einde van heel veel ellende. Meestal hebben slachtoffers al uitgezocht hoe ze zouden kunnen doen, maar hebben de moed (nog niet) bij elkaar kunnen sprokkelen.

 

Het is zo'n lieve man.

Die moed komt als ze er met iemand over gaan praten, die het vertrouwen heeft en natuurlijk niet bang is voor de dader. De dader is in feite het meeste bang voor de angst en sluit daarom zijn slachtoffer op. De dader ziet er ook helemaal niet uit als een duivel. In tegendeel. Ze komen heel aardig over en weten precies hoe anderen om de tuin te leiden. Mensen zullen zeggen; 'nou dat is zo'n aardige man of vrouw, daar moesten er meer van zijn'. Dat maakt het nog moeilijker voor het slachtoffer om te spreken. Menigmaal is er ongeloof, waardoor het slachtoffer weer eens niet serieus genomen wordt. Zich nog meer, alleen en schuldig voelt. 

 

Ik heb je zo vaak gezegd dat jij je kop moet houden!! 

"Stiekem" er wel over praten, uit zich in huisarrest, nergens naar toe mogen, niet naar dingen die je leuk zou vinden, niet naar vrienden, sport, of wat dan ook, waarvan de dader het vermoeden zou kunnen hebben dat er gepraat wordt. Ook de post, mail e.d. worden het liefst gecontroleerd. Worden de regels overtreden dan...... Echt niet leuk om hierover te schrijven. Ik moet mij dwingen om me op een heel laag niveau te bewegen om dit te kunnen doen. Daar waar ik helemaal niet wil zijn. Toch is het goed om te doen. Ik voel nu ook de opluchting en vrijheid van iemand die er over heeft gepraat, met mij of een ander. De opluchting van iemand die dit leest en middenin deze hel zit.Tot zo ver de omschrijving voor iemand die er nog middenin zit, of het kan herkennen uit het verleden. Dan is er enkel het verleden doordat er actie is ondernomen. Goed gedaan! Voor die er nog in zit is de stress dag en nacht enorm. Ik hoop dat je door dit blog wat begrip kunt voelen. Dat er wel geweten wordt dat zoiets gebeurt. 

 

Nog niet het vermogen hebben je pijn te zien in een relatie die de potentie heeft te helen. 

Geestelijke mis..handeling. Geen lichamelijk geweld, geen gebroken ledematen, kneuzingen, blauwe plekken, lidtekens. Dat lijkt minder erg maar dat is het niet omdat de geestelijke pijn verscheurend is en heel goed verscholen. Het doet pijn maar je weet niet waar het vandaan komt. Alle misbruik is niet te scheiden van de psyche. Alle, en het valt nooit mee. Het één kan het gevolg zijn van het ander. Iemand die mishandeld is, en kinderen krijgt, doet vaak hetzelfde met zijn of haar eigen kinderen. Altijd onbewust. Iets wat je zelf, vanuit je bewuste nooit zou willen. Je kunt een leuk kopje en lachje hebben maar je bent die 'clown' zonder dat te beseffen. Tenminste als er niet geheeld is. Alles heeft een oorzaak. Alles. Je omgeving ziet het lachje veranderen in die 'clown'. Noch de clown, noch het 'lachje' heeft benul van wat er werkelijk gebeurt met mensen om je heen waarvan je houdt. Diep van binnen weten deze getraumatiseerde mensen wel wat ze fout doen en hebben daardoor nog meer pijn. Ze hebben nooit kunnen leren dat het niet normaal is, waarin zo'n iemand zich in bevindt.  Als je vanaf je geboorte mishandelt bent, weet je niet dat er ook 'niet-mishandeling' is. Mishandeling is de comfort zone, omdat de kennis van die andere kant er niet is. Toch kan er verlichting komen.  

 

Probeer het licht van de zon maar eens te doven. 

Als je in je jeugd bent opgevoed zonder 'gezien' te worden dan werd je niet gezien en was je alleen en eenzaam, zonder dat als kind te beseffen. Het verlangen naar genegenheid en aandacht en goede aanraking, was en is er wel. Maar dat verlangen lijkt uiteindelijk onbereikbaar, zonder dat helemaal te beseffen. Daardoor doe je hetzelfde dan dat je gewend bent. Je doet hetzelfde tegenover je vriend of relatie maar ook naar je kinderen. Het besef daarvan is er niet. Wel is er een enorme woede ontstaan. Woede die (meestal) is ontstaan vanaf de prille jeugd. Vanaf baby, peuter, kleuter, en zo verder, omdat er altijd ontkenning is. De ontkenning is zo normaal geworden dat jij jezelf ook ontkent omdat je niet anders weet. Niemand is hier schuldig aan. Dat geeft, onbewust nog meer woede. Je hebt nooit jezelf te leren zijn en nooit jeZelf echt leren kennen. Je bent een schijnvertoning die zich verschuilt achter er niet willen zijn. Je kijkt in de spiegel en kunt jeZelf niet zien. De waarheid is, dat je in wezen lief bent maar anders doet. Bovenstaande is een verzameling van impressies die ik van kinderen partners en relaties heb vanuit mijn praktijk.

Toch is er altijd licht en soms heb je iemand nodig om je te helpen. Iemand die je vertrouwen kunt. Die ook kan zwijgen zolang jij dat wilt. 

 

Als de zon toch niet uit kan dan. 

Hoe zij in feite hun relatie zien. Hun relatie waar ze van houden omdat zij achter het masker kunnen kijken. Ze willen het masker weg hebben en helen wat geheeld mag worden.

Heel vaak gebeurt dat gelukkig ook. Vooral bij het gaan beseffen dat er iets niet ok is. Dat er ook een andere wereld is. Er komt groei in licht en liefde. Vaak worden dit soort mensen uiteindelijk heel goede hulpverleners naar hun directe omgeving of ze maken er hun dagelijkse taak van. Dit als voorbeeld waar het in 'normale' relaties niet botert en er vanuit beiden weldegelijk perspectief is. Deze kunnen dan samen werken. Vaak onder begeleiding. ALs de ene begeleiding niet werkt ga dan naar een ander. 

De draaideur van pijnen. 

Eigenlijk draag je de pijnen en ellende vanuit je verleden mee. Inclusief die van je moeder en/of je vader. 'Och het valt wel mee' wordt er vaak gezegd. Dat is weer regelrechte ontkenning van jeZelf. Je moeder kan gezegd hebben; ' laat je niets aanpraten wat je niet hebt'. Als moeder zichzelf nooit heeft leren zien omdat ook zij niet gezien werdt, geeft ze dit door aan haar kinderen. De trauma's worden een onbewuste erfenis. Of je die nu wilt hebben of niet, daar is geen bewustzijn voor om die keuze te maken. Zou de kennis er wel zijn dan had je die erfenis nooit aangenomen. Niemand is schuld hieraan en ik besef dat dit heel moeilijk te vatten is. Ik begrijp ook dat je het niet kunt  en wilt vatten. Helemaal als je middenin het proces zit. Toch benoem ik het met opzet. Maar vergeet het als je tegenstand voelt. 

 

De universele wet van aantrekking.

Het bovenstaande geeft een sfeer waarin je vrienden, vriendinnen en relaties krijgt met ongeveer dezelfde soort achtergrond. Ziel-maatjes noemen ze zich, omdat ellende hen samen bind. Ze begrijpen elkaars ellende en dat trekt aan. Ze worden eindelijk gezien in hun ellende. Er is herkenning over en weer. Er lijkt liefde te zijn door aanraking en warmte. Soms kan dat uitgroeien tot heling van beiden doordat er bewustwording komt. Oude gewoontes en geloven kunnen worden doorbroken omdat echte liefde sterker blijkt te zijn. Dat is hard en vruchtbaar werken.  Zij zijn op een niveau gekomen waarop echte liefde een bewuste voedingsbodem heeft gekregen. Die voeding kan niet meer stoppen. Tot zover dit prachtige voorbeeld dat we allemaal graag als werkelijkheid zouden willen zien. Het is een wens, en die wens is goede energie voor hen die nog helemaal in pijn zitten. Dat zijn er nog veel te veel. 

 

Het lijden kan in een relatie worden voortgezet en onderhouden doordat beiden, of een van de twee niet weet hoe te helen. Onbewust zichZelf blijft ontkennen en daardoor ook de partner of het gezin. Zo wordt de 'erfenis' weer doorgegeven. Erfenissen kunnen vele generaties oud zijn omdat er geen of weinig kennis van liefde is geërfd  En, kennis is het tegenovergestelde van onwetendheid. Meer daarover in een vorig artikel. 

 

Wat is het begin om er uit te komen?

Bij 'gevangenschap' contact te opnemen met blijf van mijn lijf of een ander waarvan jij denkt dat deze je op weg kan helpen. De eerste stap is een vertrouwenspersoon te wensen. Daar is moed voor nodig. Maak voor jezelf maar het plaatje of filmpje dat je er uit komt of bent. Je bent vrij om gedachten te kunnen hebben. Gebruik je gevoel bij een kandidaat die je zou willen vertrouwen. Stel deze eerst een paar vragen om je gevoel te toetsen over die iemand. Gebruik je inmiddels goed ontwikkelde voelhoorns. Je weet wel wat ik bedoel. Bij twijfel nooit inhalen. 

 

Vastheid leren van je eigenheid in meerdere situaties.

Als je dit leest is dat het begin om jeZelf dieper serieus te kunnen nemen. Je kunt leren om signalen op te willen pikken van je partner of kind. Je kunt leren die signalen serieus te nemen. Dat gaat stapje voor stapje maar ieder stapje is grote beweging. Leer communiceren met je omgeving en met jeZelf. Leer vragen te durven stellen. Ook en vooral aan jeZelf. Door een vraag te stellen over je gedrag, is dat het begin van het serieus nemen van jeZelf. Je kunt dan open leren staan voor de ander. Zoek hulp daarbij of ga met je huidige therapeut op een dieper bewustzijnsniveau. Of zoek een andere therapeut. Wachten maakt alles ellendiger. Niemand is verantwoordelijk voor je trauma's. Jij bent wel verantwoordelijk om ze op te lossen. Niemand doet het voor je. Er is enkel hulp als jij deze wilt en daardoor jezelf serieus leert vinden. Je bereidheid om open te staan voor je verwondingen, is het begin van healing. Het niet meer in de rol willen zitten van je ongewilde erfenissen. Je kunt ze terug geven. 

 

Gebruik je ontkenningen om te helen wat heel gemaakt mag worden.

De meest ontwikkelde hierin is woede. Als jij je woede serieus neemt zul jij deze herkennen door bewust te worden van je ontkenning over die woede. Als je nu boosheid voelt, ben je op de goede weg. Het gewaar willen worden van je boosheid kan een hele tocht zijn omdat deze overal en in alle hoeken en gaten is verscholen. Heeft zich verstopt omdat deze er nooit mocht zijn. De boosheid is altijd ontkend en mocht er nooit zijn. Totdat.....

 

 

Verzamel de moed om in bevrijdende actie te komen. Dat gebeurt vaak ook niet omdat ze daarvoor te angstig zijn. Hun mond is letterlijk gesnoerd want als ze ook maar iets doen wat niet past, volgen er klappen, en harde. Niet zelden gepaard met gebroken ledematen, gekneusde ribben, blauwe plekken en bedenk maar wat er te bedenken valt, het gebeurt! Hierbij nog een link voor meer info over misbruik en nog erger. Een goede uitzending dat veel heeft op doen waaien maar verder veel te weinig verdere actie. Het gaat in de doofpot net als veel meer bekendmakingen over kinderporno en kinderhandel. Ook hier mag de waarheid niet, zoals je kunt zien via de link hier boven. Het is zo erg dat mensen het niet kunnen geloven en daarmee worden slachtoffers nog eens niet gezien. Omdat jij iets niet kunt geloven, wil helemaal niet zeggen dat het dan ook niet gebeurt. Neem iemand altijd serieus en gebruik je zintuigen om te kunnen zien wat er aan de hand is. Observeer en confronteer nooit. Een slachtoffer is immers heel bang dat deze slaag krijgt bij het minste of geringste. Vaak zie je ze niet weer, wanneer er bij hen een vermoeden is gerezen dat je misschien wel eens iets zou kunnen weten. Dit kan ook machteloosheid voor de 'weter' geven. Het vermoeden is er, maar je kunt er niets mee. Het slachtoffer zal uiteindelijk zelf tot actie moeten komen. De splinter gaan nooit vanzelf weg. 

 

Het kan al fijn zijn om dit artikel te lezen voor iemand die nog vast zit en daar nog niet uit kan. Dat kan in verschillende situaties zijn die ik heb proberen te benaderen in dit artikel. Wat jij herkent is voor jou. Je mag weten dat je nooit alleen bent, ook al lijkt dat zo. Diep in je hart ben jij, en weet jij ook liefde. Jouw ware identiteit.  Ook als de ander dat niet wil, of niet het vermogen heeft dat te kunnen zien. Ik weet dat je niets aan deze woorden hebt? Wel zijn mijn gedachten bij je, in gebed en liefde, en ieder die dit leest zal bijdragen tot goede energie die tot een bevrijding voor je zal komen. Jij bent geliefd, ja ook jij! Ik roep de lezers op om hier even stil te staan in goede energie en gebed. Het is zo enorm krachtig. Vaak kunnen we niet meer doen en lijkt het weinig maar dat is het niet. Liefde en de waarheid zijn altijd één. Hoe moeilijk dat ook te beseffen is. 

Entiteit boosheid is niet je identiteit. Het is er om van te leren. 

Zo heb ik mijn boosheid leren kennen en o.a door deze entiteit heb ik mijZelf leren kennen. Het gewaar worden van boosheden in mijzelf, en deze naar voren te halen, door die aandacht te geven. Met de boosheid helemaal de diepte van de diepte in te willen gaan om duidelijkheid en liefde te ontdekken, is een goede verslaving. Ik heb meer zicht gekregen op wie ik niet ben. Dat zicht is evenredig met zicht op mijn naasten, en mijn clienten zijn ook mijn naasten. Eigenlijk alles wat leeft zie ik als een naaste. Neem het met steeds meer serieusheid waar. Zover dat in mijn vermogen ligt. Liefde is zo oneindig groot, dat ik mij daarin heel blij nederig voel daar een deel van te mogen zijn. Liefde is oneindig veel sterker dan angst. De sleutel tot alles. Dit telt ook voor hen die nog helemaal gevangen zitten. Hoe moeilijk dat ook te vatten is. 

 

De behoefte om dit te delen maakt dat ik dit artikel schrijf. Het weten dat achter alle kwaad iets moois ligt. Je mag daarom kwaad worden op mij omdat ik heb geleerd dat dat niet mijn kwaadheid is, maar boosheid die aandacht wil om gezien te worden. Het heeft zoveel kennis in zich. Wordt er gewaar van en je zult ook meester worden over het kwaad. Het 'kwaad' een machtige entiteit die niet tegen de kracht van licht en liefde kan, is iets anders dan woede. Misschien weet je wat ik bedoel. Het 'kwaad' vind het niet leuk dat ik deze hier nog even in het licht zet. Het opereert liever in het collectieve  duister en geloofd stellig het licht van de "Zon" tegen te kunnen houden. 

 

De film 'The shack' hiernaast afgebeeld, is een mooi voorbeeld wat woede en inzicht, wat dit met iemand kan doen. Ik heb deze nu voor de tweede keer gezien en kon vernemen er meer van te kunnen begrijpen dan de eerste keer dat ik hem zag. Daarin is ook ontwikkeling en transformatie te herkennen. 

 

Graag eindig ik met een tekst die ik in de 'Nag Hammadi Geschriften' vond uit het 'evangelie der Waarheid: "Want zuiver onschuld is het antwoord op de schuldvraag, op zonde en boete. Jezus toont ons onze oorspronkelijke onschuld. En in het aanvaarden daarvan, ligt onze verlossing." Er zijn aanwijzingen dat deze tekst er al was voor dat er een kerk was. De Waarheid van deze tekst heeft ook helemaal niets te maken met dogma. Je mag er blij van worden. 

 

 

Mijn hartelijke dank voor de reacties onder mijn vorige blog's en de mails die ik mocht ontvangen. Het doet me goed dat er herkenning is en mensen er iets aan kunnen hebben. Dat is goede energie!

 

Heb iets gehad aan dit artikel? Laat het weten door je reactie hieronder. Jouw energie daarin kan een aanvulling zijn op dit artikel. Angst is de tegenpool van liefde. Zoals licht en duister. 

Sluit je aan bij de sterkste en zie wat de zon allemaal doet. Als je mijn hulp wilt neem dan contact op. 

 

 

liefde is met jullie allen. 

klaas

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Henk ter Grote (zondag, 25 april 2021 10:28)

    Wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Leren kijken naar het kwaad, waar komt het weg, proberen eens in andermans schoenen te staan. Analyseren, actie,reactie, opvoeding, boosheid, communicatie,luisteren, autoriteiten. Als kind al vaak niet begrepen en nu nog steeds met meer en meer inzicht leren om te gaan met het zien wat krom is en niet recht. Alle goede bedoelingen ten spijt. ( Vergeef ze ze weten niet beter). Zelfreflectie, waar sta je, waar ga je voor,wie ben je, wat doe je, hoe handel je ,kijk je of loop je weg. Hoe kom je in actie op welke manier? Welke talenten gebruik je? Hoe wil je leven en overleef je? Hoe vrij ben je? Waarvan ben je afhankelijk? Als er geen gekooide vrijheid meer is ben je dan vrij? Is er dan geen weerstand meer tegen het kwaad? Tegen liefde vanuit het hart is geen kruid opgewassen. Bewustzijn, bewustwording in relatie tot het onze vader amen. Mens van vlees en bloed, ziel ,psyché, en geest. Opweg naar verlichting, van binnen naar buiten, van buiten naar binnen. Geen weg hetzelfde en toch accepteren van het niet accepteren. Evolutie.

  • #2

    Lizette (maandag, 26 april 2021 13:01)

    Dankbaar en blij ben ik dat ik opgegroeid ben in een warm nest.