Emotionele façades deconstrueren.

In mijn vorige blog heb ik beloofd iets te schrijven over het zuiveren van je emotionele façades. Het zuiveringsingrediënt is te leren om te deconstrueren met het geneesmiddel onvoorwaardelijke universele liefde, de Christusenergie.  Daarover hieronder meer. Natuurlijk wil ik niemand overtuigen maar heb wel de behoefte om je tot nadenken aan te zetten. De weg naar binnen te gaan zoeken, naar de bron. Daar kom je vooral door gevoel te ontwikkelen want gedachten zijn enorm beperkt t.o.v het voelen. In deze blog ga ik best ver wat dwalingen van de mens en onwetendheid teweeg brengen hier op aarde. Als wij geen verantwoording nemen zal het niet stoppen.

 

Om hier verder mee te kunnen, wordt het spiritueel. Laat ik beginnen om nog eens te duiden dat liefde een gift is. Niet te koop en niet af te dwingen. Ook niet bij jezelf! Hoe krijg je dan liefde? Nou je hoeft het niet te krijgen omdat het er al in overvloed is. In feite bén je het. Het is alleen bedolven onder je emotionele façade zelf. Pas tijdens het deconstrueren van je perceptie over liefde, komt er meer zicht. Voel eens wat er allemaal in je opkomt als ik schrijf dat je in feite liefde bent......... Vaak een stortvloed van tegenwerpingen vanuit je ontkennende emotionele façade zelf. Het is zeer de moeite waard om de verworven perceptie over jezelf te deconstrueren. Gelukkig krijg je hulp op vele manieren, kan ik je vanuit het hart zeggen. Dit gaat stap voor stap en steen voor steen. Zoals je een kilometer loopt en een huis bouwt. Het heeft geduld, tijd en vooral een diep verlangen nodig. Het is er allemaal. Ik kom hier zo nog een keer op terug omdat het in feite van "levens" belang is. 

 

"Als je niet lastig bent dan ben je lief"

We hebben geleerd dat je lief moet zijn want als je niet lief bent ben je stout. Als Jantje met de blokken speelt is Jantje lief. Gaat Jantje met de blokken gooien is ie niet lief. Jantje leert al heel jong de verkeerde betekenis van wat lief is. We leren, wanneer we doen wat ons gezegd wordt, lief is. Daartegenover staat straf en ontstaat er een angst om niet "lief" te zijn. Ook wanneer iets gezegd of gedacht wordt dat afwijkt van wat "normaal" gevonden moet worden, kan woede bij de ander opwekken. Dit natuurlijk in hoeverre de ander bewust is, en emoties heeft overwonnen. Loop je niet het platgelopen paadje, hoor je er niet bij. Gefeliciteerd als je dit herkent!

 

Als een ouder zichzelf niet lief vindt, kan het alleen façade "liefde" aan het kind geven zonder daar bewust van te zijn. Voel je alsjeblieft niet schuldig omdat er geen schuld is. Hoe kun je iets weten wat je nooit is geleerd, of dat het tegendeel je geleerd is? Pas als je "weet" over echte liefde ga je zien dat je geen schuld hebt. Op dat moment gaat je inspanning t.a.v het deconstrueren van je perceptie over liefde vruchten af werpen. Dat zijn vruchten die rijpen door jouw liefdevolle handelingen vanuit je hart en niet in eerste instantie vanuit je hoofd. Stap voor stap en steen voor steen.

 

Als een mens zich schuldig, angstig of zondig voelt kan het onmogelijk liefde voelen. De waarheid is, dat het daarom eeuwen gepreekt is. Met succes, tot nu, omdat deze grove misleiding op dit moment in elkaar zakt en de waarheid over angst gaat bloeien. "Zonde is alles wat het doel van liefde mist." 

 

Als je wilt, een test voor jezelf: zeg tegen jezelf; "ik ben lief.".............. Voel wat er gebeurt en hoeveel oordelen er in je opkomen. Hoeveel façades, waarin je bent gaan geloven, die je  overheersen. Goede oefening in het deconstrueren van liefde is, om "ik ben lief" te herhalen. Ga voor de spiegel staan en kijk jezelf in de ogen en herhaal; "ik ben lief, ik ben lief, ik ben lief." Voel wat er gebeurt. Wat voel je allemaal in je lichaam en waar? Voel hoeveel weerstand er wordt opgeroepen. Ga door totdat het gaat doordringen in je cellen als een soort herkenning in gezien worden. Jij bent lief!

 

Ontkenning van je ware Zelf. Kijk jezelf in de ogen voor die spiegel en zie je eigen reactie op: "ik ben lief". Komt dat geloofwaardig over bij je? Blijf het herhalen totdat jij jeZelf ziet! Zelf ben ik menig maal in een huilbui uitgebarsten. Nu is dat anders geworden en zie ik wat anders dan ontkenning en voel diepe rust. 

 

"Iemand die zich slaafs onderwerpt aan een morele externe autoriteit, sterft daardoor een spirituele dood."  Als je het weet zie je een massa "dode" mensen.

 

Een collectieve gedachte (perceptie over iets) moet gerespecteerd worden omdat je anders een raar of vreemd mens gevonden wordt en er over je geroddeld wordt. Je moet handelen en doen conform het verhaal dat je is verteld. Daar is het woord "perceptie" voor. Perceptie is een beeld en gevoel dat iemand over iets of wat krijgt, door de externe info die geabsorbeerd wordt over iets; "jantje is slecht want hij gooit de hele dag met blokken en je moet echt goed oppassen niet geraakt te worden." Moeder tegen de peuter; "pas op!! hondje bijt!!! Goed kans dat dit mensje het hele leven bang voor honden zal zijn. Ook hier is niemand schuld omdat er geen bewustzijn kan zijn over iets waar nog niet dieper op in is gegaan. Het past weer in onwetendheid klik en zie de blog waar ik wat schrijf over onwetendheid t.a.v liefde. 

 

De perceptie over het virus is dodelijk en je moet maskers dragen en 1.5 meter afstand houden. Laat je prikken want dan zul je niet sterven. Zo was en is het verhaal van de verhalen vertellers dat collectief geloofd moest worden. Geloof je het niet dan ben je stout en zul je gestraft moeten worden. Zo vindt het collectief, dat zich uit angst heeft geconformeerd aan de verhalen vertellers in het nieuws. Knap werk van de verhalen vertellers in de media. De waarheid is huivering wekkend. Er zijn er gruwelen gebeurd die nog steeds doorgaan. ........"Hadden we het maar geweten" ........ Hoe bizar ook, past dit alles bij het echte ontwaken van de mensheid. Daartoe moeten er verschrikkelijke dingen gebeuren omdat de mens anders in trance of slaap blijft. "Als het kalf verdronken is dempt men de put" Dat dit allemaal kan gebeuren heeft wel degelijk te maken met ons façade zelf dat er voor zorgt dat we onwetend blijven. In trance onder hypnose van de media en ver van Liefde of God af blijven. Er is een spirituele oorlog gaande, lieve mensen. 

 

De heersers over de media weten precies hoe mensen reageren omdat ze daar al honderden zo niet duizenden jaren ervaring mee hebben hebben. Met een volk in angst kan men immers altijd alles doen. Maar, zoals gezegd, hebben zij hun langste tijd gehad. We lieven in een heel bijzondere tijd.

 

Liefde heeft de waarheid in pacht, omdat liefde (God) de waarheid gecreëerd heeft. Heerlijk! Niet alleen op deze planeet maar voor heel het universum, waar miljarden andere bewoonbare plekken zijn. Een weten dat ook versleutelt zit in ons mensen. Langzaam maar zeker zullen de deuren van kennis open gaan met onbeperkte mogelijkheden. Een heerlijk vooruitzicht toch?

 

Mensen met maskers op gingen mij, zonder masker, zien als vijand en wezen mij, niet zelden agressief op mijn gevaarlijke en onverantwoordelijke gedrag. Nu kan ik voldoening en blijheid oogsten voor mezelf. Ook in de blijheid vele mensen te hebben gewaarschuwd zich niet te laten prikken, maar eens goed te gaan onderzoeken.

 

Ik zal mijn ziel nooit verkopen aan het onlicht en sterf liever rechtop dan op de knieën te leven. Daar is kracht voor te krijgen. Een mens te zijn die zich niet laat knechten door opgelegde angsten. Maar op onderzoek uit gaat vanuit diverse bronnen. Dit ontwaken is niet meer terug te draaien maar is als een olievlek langzaam terrein aan het winnen!

 

"Wie vrijheid opoffert voor veiligheid, is beide niet waard" Benjamin Franklin.  

 

Overheden, de slaven van het onlicht, hebben altijd een vijand nodig om het volk te kunnen mobiliseren met het doel haar agenda uit te rollen. Is er geen vijand? Dan creëren zij er wel een paar. Recente gecreëerde vijanden zijn: Covid, Co2, opwarming vd aarde, klimaat verandering, de Russen, China in opkomst als nieuwe vijand en straks zogenaamde buitenaardse aanvallen. En in de kerk was er altijd angst gezaaid voor het vagevuur, de hel. Angst, angst en nog eens angst. We moeten geloven dat we slecht, zondig en nooit instaat zullen zijn tot het goede, zo is de perceptie. De grote leugen voor de mensheid die hem eeuwen gevangen heeft gehouden. Maak je vrij!

 

Zo worden mensen al duizenden jaren geknecht door het onlicht. Echter, het tij is nu nu aan het keren omdat er een massa bewustzijn gaande is. Mensen zijn hun valse perceptie over liefde aan het deconstrueren. Het is daarom dat er geen geweld gebruikt wordt door die mensen. Zij weten dat geweld en angst het wapen van het onlicht is. En zij zijn heel goed gewapend met de wapens om ons in angst te houden. Angst is het tegenwicht van liefde...... Onwetendheid distilleert angst en angst distilleert agressie....... Allemaal wapens van het onlicht, de verhalen vertellers. De leugenaars!

 

Ik weet dat het allemaal heel heftig is wat ik hier schrijf, maar het is de waarheid! De waarheid zal overwinnen omdat de waarheid en licht echt alles aan het licht zal brengen. Ook in onszelf. Wie ben jij? Wie ben jij niet? Durf jezelf te Zijn!

 

Een kind leert al heel snel dat het eerder de zin krijgt wanneer het bij het vragen om iets een leuk lachje fabriceert. Het leert zich aanpassen aan de emotionele toestand van zijn omgeving Zo leert het kind om lief gevonden te willen worden. Het ziet liever een blije moeder dan een niet blije moeder. Vooral als de moeder of vader soms helemaal uit het dak kunnen gaan. Of, wat milder, streng dwingend zijn naar het kind. De ouders vanuit hun eigen angsten. Vaak getriggerd als het kind een ouder spiegelt met  de onverwerkte emoties. We zien ons immers zelf terug in onze kinderen. Vooral als ze opgroeien en hun eigen wil laten zien. We kunnen veel leren van onze kinderen. Natuurlijk alleen wanneer we bewust willen worden. Een proces waar een heel leven nog niet toereikend voor is maar enorm de moeite waard! Misschien is het wel je missie! We gaan immers verder nadat onze ziel weer vrij is. Meer gezuiverd verder?

 

Het valt natuurlijk als ouder helemaal niet mee om het goed te doen. Zoals gezegd, hebben zij dat zelf ook niet geleerd en geven onbewust het gedrag van hun ouders en voorouders weer door aan hun kinderen. Dat mag je, wat mij betreft, ook karma noemen. De tredmolen van de niet liefde. Het domein van angst en leugen waar in deze tijd ras een einde aan gaat komen. Doe mee en start met bewust willen Zijn. De beloning is groot! In deze tijd kunnen we heel veel karma  helen.

 

Onze valse perceptie over liefde is met de paplepel verkeerd ingegeven. Ik had het net over de ouders, maar het onderdrukkende gedrag van een ware persoonlijkheid gaat ook door op school, in de kerk en op het werk. Dit alles zal je interne morele autoriteit onderdrukken waardoor de mens verder van haar natuurlijke, door God gecreëerde eigenheid komt. Met andere woorden; de mens komt verder van zijn inherente Goddelijke liefde te staan omdat ware kennis hem  bewust onthouden wordt. Daardoor denken we ons een leven zonder God. Zonder onvoorwaardelijke liefde. "Onvoorwaardelijk?" wat??? Niet voor te stellen in een wereld waar alles een voorwaarde heeft en moet hebben. Als je het snapt zie je de dwaasheid er van. 

 

En dat terwijl allen deel zijn van Zijn liefde. Net als een druppel zeewater deel uitmaakt van de oceaan. Om blij van te worden toch? Achter je emotionele façade zelf barst het van geluk en wijsheid. Zijn we daar bang voor?

 

Het onlicht, dat deze wereld (nog) beheerst doet er alles aan om wat God liefdevol heeft gecreëerd te vernietigen: man vrouw geslacht wordt ontkent. Iemand vertelde recent, hier aan tafel, dat haar toekomstige kleinkind zelf het geslacht mag bepalen. Zo werkt de propaganda van het onlicht. Helaas zal het kindje nooit daarvoor de kans krijgen omdat het levenloos ter wereld is gekomen. Onnoemelijk veel lijden. Met geen pen te beschrijven. Toch heeft het een doel! 

 

Maar ook moet pedofilie legaal worden en je mag pedo's niet discrimineren. Op scholen worden de kinderen al vanaf zeer jonge leeftijd (vier jaar) bedorven door dragen Quins. De media propagandeert dit steeds sterker. Zie hier een recente uitzending van Blbx waarin je heel goed kunt zien wat er gaande is op scholen. Onze overheid is niet onze vriend maar andersom. Gelukkig gaat dat langzaam maar zeker doordringen. Deze komt net binnen. Schokkend! Dit alles moet zijn om ons wakker te schudden!

 

Seks (lust) is een enorme façade leugen van de ware liefde. Schokkend maar het gebeurt onder je neus in deze tijd. De leugen gaat als waarheid door. Het is satanisch, duivels werk van het onlicht. Schrikbarend hoeveel mensen porno kijken. Het domein van het onlicht met grote misleiding en verslaving. Het kost tijd en inzicht en gesprek om daarvan af te komen. Dat het in het geniep gebeurt, is het middel om het in stand te houden. De massa die het zelf ook doet, zal je veroordelen. Hoe bizar hypocriet. Nu moeten onze kinderen er ook nog aan geloven. Hoe bederfelijk is deze wereld!

 

Door diepgaand onderzoek naar de gruwelen van dat onlicht ben ik zelf de Christusenergie gaan zien. Vooral gaan voelen. Als er onlicht is dan is er ook licht! Het kennen van je vijand is een must. Het niet kennen van je vijand is onze ondergang. Zo simpel is het. Zorg voor kennis en haal deze van meerdere bronnen! Laat je niet bederven door de NOS, TV en kranten! Het zijn vriendjes van jouw emotionele façade zelf. Nep dus! Laat je kinderen niet bederven op school maar wees waakzaam en wees verantwoordelijk voor je kleine kinderen. 

Als liefde een gift is, kunnen we gewaar worden wie ons dit gegeven heeft. Die het ons gegeven heeft, moet op de hoogte zijn van het onlicht en haar wapen angst. Daarom is liefde zo in ons geschapen, dat liefde niet met angst, of welke angst dan ook geactiveerd kan worden. Eerst was er liefde en later is de angst gekomen.

Natuurlijk  kan liefde wel gedeactiveerd worden bij degenen die niet weten dat angst een illusie is. Dat angst overwonnen kan worden met liefde en kennis, door middel van de ons gegeven vrije wil. Een liefdevol verzoek in vertrouwen aan de liefdevolle kracht zal je nooit teleurstellen. Vraag het en het zal je gegeven worden. Experimenteel er maar mee op los. Gewoon doen! 

 

Ik geloof dat een jong kind, of baby, heel dicht bij liefde zit. Het resoneert met de liefdevolle blik van anderen en lacht door een herkenbaar gevoel. Ook de ander lacht omdat het de onvoorwaardelijkheid in het kind ziet, in de nog onbezoedelde blik van de baby, of peuter. 

Vaak onbewust. Hoe mooi is het om een onbezoedelde blik te krijgen? Dat zijn nog positieve spiegels die het kind je laat zien. Die blik is er ook bij mensen die grote schoonmaak hebben gehouden en weten wie ze Zijn. Ik herken ze meteen. Hoe mooi!

 

Het kind resoneert nog veel meer met die frequentie van liefde dan een ouder iemand. Het heeft veel meer van die momenten. Het contact is een soort web van zilveren koorden dat verbonden is met onze zielen. Ik weet dat het zilveren koord web heel goed bewaakt wordt door haar eigen kracht. Licht en liefde zijn immers veel sterker dan onlicht en angst. Een klein waxine lichtje maakt het al licht in een zwart donkere ruimte. Het donker heeft niet de macht het te doven! Hoe groot is dan deze schepper van het perfecte liefdevolle licht? Waarin wij de vrije keuze hebben deel te nemen of niet. 

 

Bij incarnatie is onze ziel zuiver omdat deze zuiver is geschapen. Meteen na incarnatie krijgt het te maken met externe invloeden van de onverwerkte emoties van o.a de ouders waardoor er al storingen optreden. Dit gaat het hele leven lang door. Totdat we, in een diep verlangen, bewust willen worden van Goddelijke liefde. Of beter; het gewaar worden van een innerlijk diep verlangen, een soort heimwee. Iets waarvan je zou kunnen zeggen dat je het hebt meegekregen om hier op aarde meer licht te brengen. Wellicht een missie? Een missie die altijd bij jezelf begint door het reconstrueren van je perceptie over liefde.

Niemand kan je leren evenwicht te houden. Dat moet ieder mens zelf leren. 

Na deze lange introductie kan het duidelijker worden wat de oorzaak is van ons emotionele façade zelf. Hoe we onbewust kunnen meewerken met het onlicht.

Het gebrek aan vertrouwen in Gods liefde komt omdat de angst groter is gemaakt dan Gods liefde. Het gekwetste Zelf gelooft in zijn angsten en pijn. Het gekwetste zelf gelooft niet in Gods liefde. Het gekwetste zelf gelooft dat het gekwetste zelf Gods waarheid niet kan voelen. 

De façade zelf wil liefde van iedereen anders dan God. Het façade zelf (volwassenen) gelooft dat het gekwetste zelf (kind) beschermd moet worden tegen gevoelens en pijn. Het façade zelf gelooft dat de manier om het gekwetste zelf te helpen zich goed te voelen, door elders liefde te verkrijgen. Het  façade zelf creëert verslavingen om echte ware liefde te compenseren met nep liefde. 

Ook het vluchten in onbewust  compensatiegedrag is om bewust te worden van pijn. Zonder die pijnen zouden we niet verder komen. Omarmen we onze pijnen en gaan diep, diep in op wat onze pijnen te zeggen hebben, krijgen we verrassende antwoorden. Deze antwoorden zullen in eerste instantie altijd door het dominante façade zelf ontkent worden. Zo in jezelf als direct om je heen een in deze wereld. Zie in welke status onze wereld momenteel is. Zoals gezegd; sterf ik liever rechtop dat op dan een leven op de knieën. Daarvoor is er altijd kracht te ontvangen.

 

Mijn eerste colleges gingen er inderdaad over dat veel mensen hun trauma's te vuur en te zwaard verdedigen. Hoe bizar dat ook mag zijn. In mijn praktijk ben ik dat vaak tegen gekomen. Dan zeggen we; "je komt te dichtbij." Daarmee wordt bedoeld dat ik te dichtbij de echte oorzaak van de pijnen kom. Pijnen die onbewust in bescherming worden genomen door het dominantie façade-zelf. Het façade-zelf gaat in de verdediging en gedraagt zich niet liefdevol naar een ander, maar ook niet naar het individu zelf. Meestal willen de mensen die bij me komen daar juist doorheen om wél bij de pijnen te komen en wél te zien hoe al die pijnen er zijn gekomen. Die mensen gaan een heel ander leven leiden i.p.v "lijden". 

 

Op de keper genomen hebben we ons façade  zelf geconstrueerd door onwetendheid over universele liefde. De basis van het façade  zelf is altijd gebouwd op angst.  Angst dat als onkruid kan verstikken door onwetendheid. 

 

Het is echt mogelijk, die niet liefdevolle constructie over liefde te deconstrueren. Eigenlijk simpel door je façade zelf te confronteren met onvoorwaardelijke liefde.

 

Het deconstrueren van de façade over God (onvoorwaardelijke liefde) gaat niet door deze de schuld te geven van alle problemen in ons leven hier op aarde. Begin bij jezelf en neem je eigen liefdevolle verantwoordingen.

Blijf bij jeZelf en in jeZelf, waar je God kunt herkennen in de ontmoetingen met Hem in gevoel. Bouw een huis voor Hem. Een huis van vertrouwen, liefde ,veiligheid en compassie. Daar daar ligt de sleutel waar je ziel vandaan is gekomen en weer naartoe zal gaan. Sta open voor nieuwe kennis door te willen weten wat je blokkeert met het doel om nieuwe kennis te kunnen absorberen. Hoeveel zorgen maakt een mens zich over dat de bloemen wel weer zullen bloeien en of in het voorjaar de natuur wel weer opgang komt? 

 

Jezus: "jullie zoeken het zo ver terwijl het zo dichtbij is"

 

Wat is brainwash, hoe werkt het en hoe wordt het gedaan?  En waarom wordt het gedaan? Bouw het huis in jezelf steen voor steen want iedere nieuwe steen zal de vreugde verdubbelen van alle eerder liefdevol gelegde stenen. Wordt "eigenwijs" want Gods kennis is Zelfkennis en Zelfkennis is Godskennis. Zoals het  licht verbonden is met de zon, zo is onze ziel verbonden met de Bron. Dat is meteen het onverwoestbare fundament voor je innerlijke te bouwen huis van liefde. Liefdevolle stenen die zijn te vinden tijdens het opruimen van je emotionele façade zelf. Stap voor stap en steen voor steen. Het cement bestaat uit verlangen, wilskracht, liefde in vertrouwen en daadkracht. 

 

Tot slot hier een verhelderend en mooi geschreven artikel dat ik net tegen kwam. Ik wil het je niet onthouden.

 

Heb je een prikkel om te reageren? Heel graag! wacht er maar niet mee. 

 

liefde is met ons allen. 

Een klaas die in blijheid kan zijn. Blijheid in het grote geheel. Hoe groot en hoe nederig ik. 

 

Commentaren: 4
 • #4

  R.H. (maandag, 27 maart 2023 09:14)

  Hoi Klaas.
  Nu jij al zoveel gezegd hebt, wil ik niks toevoegen.
  Mijn nieuwe taal is vooral stilte. Daar wordt God het best gehoord.
  Een stille groet van een lastige griet, zegt ze lachend.

 • #3

  Henk (zondag, 26 maart 2023 21:31)

  Mooi stuk Klaas.
  Zet mij wederom aan het denken en filosoferend en visualiserend vanuit het begrip meditatie en uitkomend bij de bron van all en liefde. "Het geluk zit injezelf". Als elk individu een punt is in het hart van een cirkel, gevisualiseerd uitgebeeld en de cirkel de uitstraling behelst van je zijn's bewustzijn, dat weer onderdeel is van het totale bewustzijn (oneindig ver uitstralend). Kom ik al tekenend met de passer van cirkels in de Riemann-sfeer. Daarbij is een gedeeld door nul = oneindig, hetgeen de volgende aan mooie cirkels weer geeft, zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Lie_algebra#/media/File:E8Petrie.svg
  https://theoryofeverything.org/theToE/
  Maharishi zei ; een steen gooi je in het water en de kringen breiden zich uit tot het de oever berijkt , ofwel de cirkel van de ander raakt tot in het kwadratische toe, mooi hé.
  Ja de schoonheid van deze constructie en zijn's filosofie en visualisatie is haast niet te bevatten en oneindig schoon. Deze patronen vindt je terug in de natuur waar wij onderdeel van zijn. De schoonheid en liefde zit overal in verweven, mits we het willen en kunnen zien. Dit staat in verbinding met ons zijn. Zijn we verblind of verneveld, vol angst, afgunst of geindoctrineerd met facades en karma. Soms draaiend in cirkels en vastte patronen, terwijl het potentieel aan mogelijkheden voor ons open ligt. Als we naar onze kern, dus naar binnen gaan kunnen we contact maken met deze schoonheid en proberen het spel te doorbreken of anders te handelen volgens onze vrije wil. We moeten het zelf doen en gaan inzien dat het anders kan. Een kaars kan duizenden aan steken met liefde vanuit het hart en handelend vanuit dit licht. Het satanisme zal bezwijken het krijgt geen voeding meer en als je iets niet voet dan ...........staat de bron droog.

 • #2

  Anne (zondag, 26 maart 2023 13:06)

  "Hoeveel zorgen maakt een mens zich over dat de bloemen wel weer zullen bloeien en of in het voorjaar de natuur wel weer opgang komt?"
  Dit is, voor mij, een hele boeiende diepe vraag geweest! Mijn eerste reactie was dat ik me daar geen zorgen over maak. De Natuur gaat haar eigen gang, de planten, bollen, bomen, de éénjarigen en tweejarigen komen en gaan. Er zijn wijkers en blijvers in de natuur. Totdat het een hete en droge zomer wordt....dan kan ik in paniek raken, met het gevoel dat alles dood gaat. Verder en dieper in mezelf kijkend realiseer ik me dat er een dan een doodsangst wordt aangeraakt, verlies in vertrouwen dat er na de dood er weer leven is. Dat er geen dood bestaat weet ik ondertussen wel. Wat dan? Er is een angst om mijn grenzen (oa in de vorm van de heggen in mijn tuin, die grenzen wil ik toch behouden. Ze geven rust, duidelijkheid en structuur.) los te laten en grenzeloos & zorgeloos te gaan LEVEN.... Wat zijn toch die grenzen....? De Natuur trekt zich niets van grenzen aan en gaat grenzeloos haar eigen gang...... èn ik weet dat planten wel degelijk hun eigen grenzen hebben...... Een waterplant hoef je echt niet in een zonnige border te gaan planten, dan vertrekt het! LOL
  Dank voor deze prachtige diepe vraag naar de natuurmens in mij, die uitgenodigd wordt om ook grenzeloos in LIEFDE en LICHT te gaan LEVEN!!.....

 • #1

  Anne (zondag, 26 maart 2023 10:41)

  Een prachtig stuk heb je geschreven, wat me diep raakte in herkenning.
  Dank je wel voor het delen in alle openheid!