Liefde en vergetelheid

"Jullie zoeken het zo ver, terwijl het zo dichtbij is." 

Eigenlijk is het gek om een artikel te willen schrijven over liefde. Dat liefde in de vergetelheid is geraakt. Dat in de vergetelheid is geraakt dat wij liefde zijn. Hoe dat is gekomen, daar ga ik het nu niet over hebben. Wel over de universele liefdeswetten die tellen in het gehele universum en natuurlijk hoor jij daar helemaal bij, levend op het bolletje dat de naam Aarde draagt.

 

Het is wel een lange blog geworden met veel inhoud, waardoor het misschien beter is om hem niet in een keer te lezen? Om hem in tweeën te delen voelde niet goed. 

 

 Je moet het wel zelf willen.

Jij hoort er daar helemaal bij omdat jij kunt creëren met je gedachten. Het bewustzijn daarvan is in de vergetelheid geraakt. Jij creëert de hele dag zonder dit te  beseffen. Jou gevoel is een enorm sterke energie. Deze energie trilt meteen uit als een golflengte door het hele universum. Dit artikel gaat daarover, met de bedoeling meer bewust te willen worden van jeZelf. Om wat duidelijkheid te krijgen vertel ik  in deze blog ook een paar eigen ervaringen van, zo te zien, alledaagse dingen?

 

Niemand doet het voor je. 

Het begint allemaal bij jou en niet bij mij of bij wie dan ook. Er is geen begin en geen eind aan liefde . Jij bent liefde en wat geen liefde is een illusie. Aan illusies geven we de meeste aandacht omdat we dat zo hebben geleerd. Liefde is een gift en niet opeisbaar. Niet te verhandelen en niemand kan iemand liefde leren omdat het is. Niemand kan iemand licht leren omdat het is. Niemand kan iemand water leren omdat het is. Enkele simpele voorbeelden waar je niks aan hebt als je totaal niet weet waar ik het over heb. Je bent er niet minder om en als je het snapt ben je er niet meer om. Wel blijer. Probeer het licht van de zon maar eens uit te doen. Dat licht kun je zien. Het licht van liefde is niet direct met onze vijf zintuigen; tast, reuk, gehoor, zicht en smaak, te definiëren. Vanuit de derde dimensie niet te vatten. In dit niveau denk je nog in ja en nee, vandaag, morgen, het verleden, werken, slapen, werken, weekeind, wat te doen, die dagen, maar niet los van werken, journaal, krantje, radio, oppervlakkig praten, veel seks, veel gedachtes daaraan, een ander moet me liefhebben, de ander heeft het gedaan, oh wat ben ik toch zielig, Niemand geeft me aandacht. Die heeft de schuld, enz enz. Je zult mijn rijtje vast nog wel kunnen uitbreiden met allemaal dode dingen die de derde dimensie in leven houden. De andere kant daarvan is licht, dat we onbewust gedoofd hebben in ons zelf. Al dat negatieve hebben we nu juist nodig om op een hogere frequentie te belanden. Vanaf die hoogte is er veel humor, op ons eerdere gedrag. Een groeiend aantal mensen heeft die humor. Een groot gedeelte zal die humor nooit krijgen hoe pijnlijk ook. 

 

In het bewust willen herinneren ligt jouw zonsopkomst. 

Zo simpel is het wanneer we ook maar iets kunnen her...inneren van wat we vergeten zijn wie we Zijn.  Christina von Dreien zegt het zo mooi: 'we zijn vergeten wat we vergeten zijn'. Daarmee wordt het woordje 'vergetelheid' meteen uitgelegd. We zijn vergeten wat we vergeten zijn. Ten diepste zijn we vergeten wie we zijn. De oorzaak daarvan ligt vele levens terug. Je kunt daarbij reïncarnatie aanhalen, waarbij we in leven op leven vergeten zijn. We het dan over kunnen doen, en dat is onze eigen keuze, maar keer op keer falen we het goed te doen. Dus doe het nog maar eens over. De vraag hierbij is, of dat liefdevol is. Je mag het over doen maar je mag niet weten wat je allemaal in al die duizenden levens niet goed hebt gedaan. Is dat liefdevol? Als je het weet, laat het mij dan ook weten. 

 

Wat maakt dat echte Ware Goddelijke Liefde niet mag?

Reïncarnaties omdat de mogelijkheid werd belemmerd om terug naar de waarheid te kunnen. Inplaats van vele vele vorige levens, voel ik meer voor het collectief. Collectieve energie, die genoemde vergetelheid, pijn en verlangen in zich mee draagt. Die info krijg je al mee in je ziel. Je ziel krijgt immers ook gaven of talenten om daar wat mee te doen. Als we naar die talenten luisteren. Deze komen vanuit je hart, dan kunnen we Zijn in liefde en liefdevolle dingen doen voor jezelf en vanuit je natuurlijke Zelf voor je naasten. Je naasten die niet anders zijn dan jij. Energetisch zit er geen verschil met de reïncarnatie theorie en maakt het niet meer uit. 

 

 

 

Morfogenese en het plotseling weten. 

De gebeurtenis van de honderdste aap en morfogenese. Op een eiland waren wetenschappers apen aan het bestuderen. De apen aten graag zoete aardappelen. Op een dag liet een van de apen een aardappel in het water vallen, haalde deze er weer uit en at hem op. Deze aap vond vanaf dat moment dat een afgespoelde aardappel veel lekkerder was, dan eentje met zand. De andere apen aapten de vinding na. Toen een bepaald percentage bereikt was, voor dat eiland, deden apen op andere eilanden hetzelfde. Het was hen niet geleerd maar het zat in de frequentie van het weten om het te doen. Zo werkt morfogenese , dat weer niet een alledaags woord is. In het proces zit heel veel metafysica . Veel waar de wetenschap nog niet bij kan, omdat het niet in vakjes past en het niet te analyseren is door ons mensen, met hun belemmerende vergetelheid. Waar overigens niemand schuld aan is. Bij bewustzijn kunnen wij dus het collectieve veld positief beïnvloeden. Op dit moment heerst daar nog de angst. Er is een verschuiving gaande naar collectief liefdes bewustzijn. Ik denk dat die doorbraak niet lang meer zal duren. 

Normaal?

Schuldgevoel of iemand ergens de schuld van geven. Je slecht voelen omdat je het verkeerd gedaan hebt. Het verbergen daarvan. Het ontkennen daarvan. Het anders vertellen dan dat het werkelijk is. Liegen, of andere niet waarheden vertellen. Roddelen of zelfs kwaad spreken van iemand. Dat vergoelijken. Je zondig en slecht voelen. JeZelf vervloeken, vernederen, niet (onbewust) een kans willen geven, verloochenen, saboteren, enz, enz, enz. Het gekke is dat we hiermee meer bekend zijn dan liefde. Dat is toch raar! Als je ook maar in één van bovengenoemde situaties zit, is liefde afgesloten. In een dikke mist. De gehele wereld wordt bewust in deze collectieve energie gevangen gehouden. Vooral door de verhalen vertellers, waar het zeer jonge meisje Cristina von Dreien het over heeft in haar boek "Uiteindelijk komt alles goed" Je kunt daar aan mee werken, of willen ont...dekken. Lampjes, engeltjes en zonnetjes zullen in mate toenemen in de mensheid. Ze worden geboren zowel als baby, en zij die opnieuw worden geboren. Zij die dus tot bewustzijn komen en hun oude leven afdoen en niet meer in de verhalen geloven maar vanbinnenuit leren 'weten'. Blije gelukkige, bewuste en opgeruimde mensen. Je komt ze steeds vaker tegen. 

 

In de klauwen van angst. 

Collectieve energie is iets waarmee alles wat leeft te maken heeft. Zij die dit altijd hebben geweten, hebben daar bewust misbruik van gemaakt. Door dit misbruik konden zij zorgen dat liefde in de vergetelheid raakte en steeds dieper en dieper begraven werd onder angsten. Zij wisten dat angst ook gebruikt kan worden als collectieve energie. Een perfect voorbeeld daarvan kunnen we momenteel om ons heen zien. Althans zij die de verhalenvertellers niet meer geloven. De hele wereld zit in angst en mensen doen precies wat hun verteld wordt. Allemaal door de opgedrongen dodelijke angst, om je in de lage frequentie van de derde dimensie te houden. Ook met geweld. Zelfstandig denken mag niet. Je moet het verhaal geloven want anders.... En, dat is ook de bedoeling, mensen onderhouden het vertelde verhaal zelf. Wijzen naar elkaar en oordelen elkaar en zijn kwaad op elkaar. Perfect! ...... Totdat het licht en kennis net zo lekker is als de zoete aardappelen. Wordt er maar alvast blij van want dan zit je goed! 

  

In liefde, daadkracht mobiliseren in jezelf.

De mensheid blijft in angst door onwetendheid waar mijn voorgaande artikel over gaat. Er is kennis van daadkracht nodig om uit angst te leren stappen. Dat is een liefdevolle daad van jezelf. Je wordt blij als je een angst hebt overwonnen door het geen aandacht te geven. Je wordt blij als jij je gevoel hebt gevolgd door, misschien vele angsten heen, die je overheersen. Je zou er best uit willen? Niemand doet het voor je. Niemand is bij machte dit voor je te doen. Jij wel! Je zult ont..dekken dat je niet alleen bent, op dit spiritueel pad van jeZelf. 

 

Ik vraag je om het blije voorbeeld dat net bij je opkwam even extra aandacht te geven. Een blij voorbeeld waar jij ooit een angst hebt overwonnen. Neem even de tijd daarvoor. Wat voel je in blijheid? Wil je er meer van? Dat kan! Het blije gevoel is een kracht en een energie die geen angst kent. Ja, blijf maar even in dit gevoel en voel maar lekker. Op dit moment van schrijven voel ik het ook. Je kunt weten dat jij altijd dit goede gevoel weer kunt herinneren en opnieuw voelen. Hoe vaker je oefent hoe makkelijker het wordt. Logisch dat je er gelukkiger van zult worden. Als je dat toelaat natuurlijk, want jij houdt je eigen vrije wil. Anderen gaan die blijheid zien aan je en willen het ook. Net als de afgewassen zoete aardappel. Het is zeer besmettelijk.

 

Blijheid als achtergrond muziek.

Je leert je blijheid niet meer te laten vermoorden door anderen omdat je door gewaarwording kennis hebt verkregen. Als je zelf merkt dat jij met jouw negativiteit iemand anders ook die afgrond in hebt gesleurd, is dat een prachtig moment om te helen. Om dat weer goed te maken vanuit liefde en vrijheid en vanuit het blije gevoel. Het is prachtig omdat bewustwording, kennis en daadkracht gebundeld worden. Daar wordt je dan weer blij van. Het licht moet sterker worden totdat er collectief een aardse doorbraak zal zijn.

 

De saboteur in je ontdekken?

Natuurlijk verdelg jij je eigen blijheid nooit echt bewust, maar pakt vanuit die vrijheid en gevoel je verwondingen aan. Met vallen en opstaan gaat dat. Genoemd proces is vergefelijk. Of jij over jezelf vergefelijk hebt leren te zijn, is ook een goede vraag? Even weer het blije gevoel van daarnet oproepen. Neem de tijd daarvoor. 

 

Kracht in jezelf leren vertrouwen is het aanroepen van hulp.

Mocht je op een moment gewaar worden dat je in een negatieve bubbel zit, dan kun je besluiten om toch weer het positieve aan te halen. Daar is jouw daadkracht voor nodig in het wensen en verlangen naar die blijheid, terwijl je nog in de negatieve bubbel zit is dat niet makkelijk maar wel mogelijk. Misschien kun je de negatieve bubbel wel kaderen en besluiten die bubbel pas weer aan te halen wanneer je in je mooie energie zit, met de afspraak dat jij daar ook in blije energie zult blijven!  Als je dat leert zul je merken dat dit de momenten van inzicht zijn. Momenten van verzoening met jezelf en anderen. Momenten van goede inspiratie om het 'foute' te herstellen. Even contact te zoeken met je ware blije Zelf en even contact te zoeken met je naasten, zijn altijd liefdevolle acties. Kracht in jeZelf leren vertrouwen is het aanroepen van hulp. Die hulp zul je krijgen. 

 

Je antennes voor liefdevolle wijsheid activeren.

Je zult blijer zijn en ook meer blijheid ontvangen. Als je met een chagrijnig gezicht rondloopt krijg je dezelfde energie terug en je bent zeker je hele omgeving aan het beïnvloeden. Loop je met een glimlach rond, zul je terug krijgen wat je uitstraalt. Ook met een gemaakte glimlacht waarachter dat chagrijn zit? Je zult zien dat je positief geholpen zult worden. Ga er gewoon mee experimenteren door te observeren hoe jezelf en hoe anderen reageren. Uiteindelijk zul je overlopen van een zachte liefdevolle uitstraling. Andere mensen zullen wat aan je hebben omdat je uitstraling aantrekkelijk is geworden. Fijn om dat van jezelf te accepteren. Kijk dan maar even weer in de spiegel om jeZelf te leren herkennen. Je hebt geleerd om jezelf aardig te vinden. Dat maakt dat je ook een ander aardig kunt vinden. Niemand kan je dat leren. Je kunt dus ook niemand de schuld geven dat je het niet hebt geleerd. Logisch. De reis om dit te leren is een avontuur in het her ontdekken van liefde. Je leert op die reis jeZelf kennen. Het doel van je leven en, zo je wilt, al je vorige levens waar dat dan niet is gelukt?

Mijn recente ervaring.

Twee weken geleden zei ik tegen iemand waar ik heel veel van houdt, dat ik het gevoel had dat deze mij haat. Dat was een verkeerde actie van mij, zo drong later tot mij door. Het gevoel kwam vanuit mijn kwaadheid, vanuit mijn onmacht om iets duidelijk te maken, wat erg belangrijk is voor die iemand waar ik veel van houd. Dus ook voor mij. De energie van mijn uitspraak; 'ik heb het gevoel dat je me haat' was negatief en voedend voor angst. Daarmee voed ik, en houd ik het negatieve in haar kracht. De ander zei; 'ik haat je helemaal niet' ik zei dat ik dat gevoel wel had. Mijn gevoel dat alles zei over mij en niets over de ander. 

 

In een volgend gesprek, twee weken later, heb ik gezegd spijt te hebben van mijn uitspraak, en benoemde die ook. Plots was de negatieve energie totaal verdwenen. De ander reageerde met blijheid en het was vergeven. Wij blij. Dat lijken misschien kleine dingen maar dat zijn ze niet. De keuze maken om positief over je angst heen te stappen. Deze negeren en doen wat je hart je ingeeft. "Maak van je hart geen moordkuil.", zo heb ik geleerd van mijn vader. Leer om vergeving te vragen, het foute herstellen. Je hoeft niet bang te zijn. 

 

De blinde vlekken van de ander in rust leren accepteren

Even verder over de oorzaak van mijn 'verkeerde' reactie. Het gevaar dat ik zie, ziet de ander niet. Dat heb ik te accepteren, wat er ook gebeurt. Ik neem dan de uitspraak van Dr. Tenpenny (hier een goed interview met haar) ter harte. "ik laat mijn leven niet ruïneren door jouw keuze". Dat is een heel diepe en energetisch beschermend, wanneer je dit besluit neemt. Wat er ook gebeurt. Ook als je iemand moet missen door een dodelijke keuze van iemand waar je veel van houd. Je bent dat toch iets beter voorbereid. Altijd hopend en vertrouwend dat het nooit zal gebeuren. Op mijn laatste blog kreeg ik ook nog een berichtje waarin stond te lezen dat onwetendheid heel erg is, want een kennis, een jonge vrouw en moeder was meteen na de tweede prik overleden. Zo zijn er talloze meldingen die nooit zuiver in het nieuws van de verhalenvertellers komen. De pijn en het enorme verdriet is te voelen. Zo zie je dat mijn vorige artikel over onwetendheid, van kracht blijft. Althans, onwetendheid maakt deel uit van ons leven en bepaalt voor het grootste deel wat er gebeurt en wat er niet gebeurt. Breng daar nou eens meer licht in. Je bent echt niet alleen.

Leer jezelf te accepteren dat je lief bent. 

Wie we echt zijn is in de vergetelheid geraakt. We zijn vergeten wat we vergeten zijn. Het goede daarin, zit in het feit, dat wat we momenteel vergeten zijn niet weg is. De 'data' is er nog maar we hebben niet geleerd om daarbij te kunnen. Wanneer we dat weten, is het mogelijk om alles in het werk te stellen om te willen herinneren. Als je dat gaandeweg doet, ben je in feite met heling bezig. Heling om te herstellen wat je mist. Heling van jezelf met een steeds groter verlangen om dat wat je mist uit de mist te halen. Leren te Zijn die je werkelijk bent en deze te leren leven. Ook al krijg je veel tegenwerking. Je kunt het enkel doen vanuit je hart. 

 

 

Leer het gewaar worden van hulp.

Je zult merken dat je onverwachte hulp krijgt. Vaak op een subtiele manier. Manieren die er voorheen ook wel waren, maar je was er niet gewaar van. Ze konden niet door de dichte mist heen dringen. De mist die ons in vergetelheid houdt. Er zijn namelijk ook heel grote 'mistmachines' zoals je TV, kranten, radio, alle nieuwszenders en zelfs educatie en opvoeding. Deze houden zich bezig met 'social- engineering' , brainwashing en gaslighting. Dan hebben we nog onze eigen mistmachinerie, zoals; oordelen, en de slachtofferrol blijft een heel interessante, omdat deze entiteiten zo hardnekkig en halsstarrig zijn, lijken mensen zich er graag mee te identificeren. Niemand is verantwoordelijk voor je trauma's en je pijnen. Jij ben wél verantwoordelijk deze op te lossen. Niemand zal dat voor je gaan doen. Niemand. Wel is er hulp, je moet alleen leren hoe je de barricades, van je overtuigingen, kunt wegnemen om bij liefde te kunnen komen. Je kunt het nu doen, in dit leven. Er is veel hulp.

 

Zelf de mist willen optrekken.

Het is prachtig werk om je oordelen te leren onderzoeken en om met jezelf af te spreken dat iedere keer als je oordeelt, jij daarvan bewust wilt zijn. Je wilt het gewaar worden. In dit proces wordt je bij machte om een laag mist op te trekken. Het zicht wordt dan beter en dan komen de woorden' ' allow yourself to see what you don't allow yourself to see.' Deze woorden zeggen al dat we veel niet willen zien. Niet willen zien is een keuze, of die nu bewust of onbewust is. Onbewust hebben we het vermogen geschapen om niet te zien. Dat hoort ook bij de opdracht van de social engineers. Zij hebben als rode draad om obscurantisme in een hoog vaandel te houden bij de bevolking. Het is jouw eigen verantwoording om je daarvan los te maken door zelfonderzoek en verder te kijken dan dat je gewend bent. Uiteindelijk zo mooi werk! Je moet het wel willen. Niemand kan het voor je doen. Je bent een mooi mens! 

Niet iedereen kan het bewustwordingsproces aan. 

Het is prachtig om de weg van bewustwording in te slaan. Als je er aan begint, realiseer je dat niet iedereen bij machte is om die weg in te slaan. Je komt ze tegen om ermee om te leren gaan. Om te kunnen beseffen dat zij in de droom-mist zitten en het daar klaarblijkelijk (nog) helemaal naar hun zin hebben? Ik zie dat ze wel luisteren maar niet het vermogen hebben om te horen. Ik zie dat dat vermogen geblokkeerd is. Ik ben nog niet uitgepraat of het oordeel blokkeert al. Herkenbaar? Het kan niet door de mist van de ander heen. Ook als ik dit schrijf komt er irritatie in mij op. Dat heeft weer niets te maken met de ander maar alles met mijzelf. Ik moet daar mijn weg in vinden zodat de energie van irritatie niet blokkeert. Voor mij nog een hele weg te gaan. Wel ben ik er mee bezig en weet dat alles wat op mijn weg komt, waar ik mij aan irriteer, lesstof is. Ik mag ook leren en ben er nog maar net aan begonnen. Zie de mooie weg met steeds meer goede begeerte. Dat maakt me vele momenten op de dag blij. Die momenten groeien en groeien maar door. De voeding  daartoe zit in mijzelf door de natuurwet van oorzaak en effect - berouw en vergeving te omarmen en daarmee  bewust te willen werken. Met de ervaring dat ik het zelf moet doen. Niemand doet het voor me. Iets geeft mij heel veel vertrouwen. Dat iets is liefde en evenredig aan God. Als je dat weet te vinden in jeZelf, is er geen weg meer terug. Zelfkennis is Godskennis en Godskennis is Zelfkennis. Dat kan niet zonder nederigheid, in die liefde. 

 

De waarheid en liefde is verboden.

Mijn laatste irritatie was van gisteren. Iemand zei tegen mij dat die demonstranten hard aangepakt moeten worden, neerknuppelen is goed want ze gooien met stenen en breken alles af. Ik had het over de vredelievende mensen op het Museumplein en Malieveld. Zelf heb ik er ook aan meegedaan, aan die liefdevolle vredige demonstraties. Liefdevolle wakkere mensen die geweld juist verafschuwen. Mensen waarvan lagen mist zijn opgetrokken en het zicht beter is om de waarheid te zien. Ik weet dat, velen weten dat, maar velen weten dat (nog) niet. Zij geloven de verhalenvertellers nog steeds. Ook degene die tegenover mij stond heeft daar weinig kennis van. Mijn les hier is om sneller gewaar te worden van mijn irritatie om deze te kunnen transformeren in wijsheid en liefde naar de ander toe. Dat is dan allemaal ook naar mijzelf toe. Moeilijk maar niet onmogelijk om die reis aan te gaan met mezelf. De beloning daarin is altijd 500% goed. En door dit voorval is er toch weer heel veel positiefs gebeurt, waar die iemand ook bij betrokken is. Misschien was dat niet gebeurt zonder het genoemde incident?

 

Zie hier ook nog de getuigenissen van ME'rs omdat de waarheid het zal winnen. Hier nog eentje van vier agenten die getuigen. Een wat langere uitgebreide uitzending van de Blauwe Tijger. Hun verhalen zijn de waarheid en de waarheid mag niet.

 

Het evangelie van Thomas logion 58.

Vanochtend, dinsdag 30 maart opende ik het boek met de bedoeling inzicht te krijgen. Ik leer steeds meer voorrang te geven wanneer zoiets zich spontaan aandient. Ik sloeg blz 154 op. Toeval bestaat niet. De logion slaat ook op pasen. Logion 58 begint met; 'De overgave naar de werkelijkheid.'

 

Jezus zei: gelukkig is de mens die heeft geleden en het leven gevonden. 

Het 'heeft geleden' betekent niet dat je niet meer zult lijden als je wat 'verlicht' bent. Lijden en verlichting blijven een dagelijks ding.

Citaat blz 156: "Het zal niet lukken om als 'verlicht' mens alleen maar de helft van de werkelijkheid te willen hebben en te streven naar een leven zonder lijden, wie een heel mens wil worden, en als heel mens wil samenvallen met de Bron, zal de werkelijkheid als geheel moeten omarmen, met alles erop en eraan, zonder enig voorbehoud.

Dat heet overgave. Overgave is onvoorwaardelijk. Alleen die overgave zal de mens ook de diepst mogelijke levensvreugde kunnen brengen. Als men die vreugde wil, zal men ook het lijden erbij moeten nemen. Merkwaardig genoeg sluiten liefde en levensvreugde het lijden niet uit, maar juist in. Ze worden met z'n drieën de diepte van de werkelijkheid."  Einde citaat. 

Het lijden hoort bij het leven maar het lijden is een stuk minder als we contact kunnen krijgen met de Bron. We hebben dan de mogelijkheid de pijn te omarmen. De pijn vanuit meerdere kanten te bezien. De pijn kunnen transformeren en er niet in blijven hangen, als dat tot jouw verworven mogelijkheid behoort. Natuurlijk mag je best een klote dag hebben. Het even helemaal niet meer zien zitten. Nadien erg prettig en weer een ervaring rijker? Of; ' ja ja Klaas je hebt lekker lullen, maar je moest eens weten hoeveel pijn en ellende ik heb. Hoe zielig ik ben en dat ben ik nagenoeg elke dag en nacht. Mijn leven is een hel! Fijn dat je dit artikel dan gelezen hebt. Dat maakt mij dan weer blij. En er is gebed en liefde ook voor jou. Of je nu wilt of niet. Probeer het licht van de zon maar eens weg te krijgen. Gelukkig kan niemand jouw pijn voelen omdat het helemaal van jou is. Koester het maar? Jezus: "Jullie zoeken het zo ver terwijl het zo dichtbij is" Dan nog de prachtige woorden van wijsheid en mededogen van Jezus toen ze hem aan het kruis sloegen: "Vader vergeeft het hun want ze weten niet wat ze doen". Vergeving, mededogen, vertrouwen en liefde zijn één. 

 

Goede feedback?

Herken je hier iets van? Heb je er wat aan? Heb je vragen?  Laat het me dan weten. In de strijd zitten van welles nietes, en ik heb gewonnen en jij verloren, brengt nog meer ellende. De winst ligt dan weer in iets negatiefs waar we juist met ons allen vanaf willen. Toch? Blijf lachen en voel wat de lach met je doet. Experimenteer er mee. Speel de slachtofferrol met opzet en kijk wat er gebeurt. Stap er dan weer uit en voel dan weer wat er gebeurt. Praat er over met je vriendin of vriend. Speel het samen. Maak afspraken met elkaar om je attent te maken op je gedrag. Ik kan het wel van de daken schreeuwen maar kan beter in stilte vragen om wijsheid en kracht. 

We leven in een tijd van openbaringen. Er wordt veel aan ons geopenbaard. Een deel van de mist trekt spontaan op. Wat het licht niet kan zien komt aan het licht. Over de hele wereld zien mensen meer en meer. Per dag wordt het lichter omdat de golflengte van liefdesenergie evenredig is aan meer 'licht'. Meer zicht op wat in het duister wil blijven. Dat proces is gaande op deze planeet. Dat proces is gaande met alles wat leeft op deze planeet en is niet meer te stoppen. Jij bent daar een belangrijk onderdeel van. Met jou start jij een betere wereld. `er is geen weg meer terug. Het hangt niet af van de ander maar van jou. Wacht niet op die ander die het voor je moet doen. Wacht ook niet op de illusie die op het wolkje terug zal komen. Deze is namelijk nooit weggeweest en is de grote mist verdelger altijd al geweest. De Christusenergie.  Licht en liefde  zit  in jezelf. Je bent het. Het begint allemaal bij jou zelf en niet bij de ander. Probeer het licht van de zon maar eens weg te krijgen. 

"Want zuivere onschuld is het antwoord op de schuldvraag. Op zonde en boete. Jezus toont onze oorspronkelijke onschuld. En in het aanvaarden daarvan licht onze verlossing." 

Mijn dank voor de groeiende reacties om de blogs. Ik ben er heel blij mee omdat een reactie verenigt. Het doet iets met je. Laat het maar gebeuren en stel niet uit. 

 

liefde is met ons allen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Henk ter Grote (maandag, 05 april 2021 13:11)

  Klaas wederom een zeer duidelijke en uitvoerige uiteenzetting, die mij bevestigd van dat wat er speeld, herkebaar dus. Tja toen kwam bij mij de ingeving om hier een Osho transformatie tarot kaart op los te laten en ik trok kaart 53 het spel. Wat een duiding als kinderlijk zo frivool en vrij. In essentie; "waar je daden toe leiden, daarover beschikt de Godheid. Wij hoeven alleen te doen. Dit gewoon doen wordt een spel.
  Laten we ons spel spelen vanuit liefde dan komt het goed.

 • #2

  Anne (maandag, 05 april 2021 14:22)

  Na het lezen ben ik mijn gedichten gaan opzoeken met het thema Liefde..... Uit de zes heb ik deze gekozen waar ik blij van werd.... zo eenvoudig is eigenlijk de liefde.... dat is pas te 'be-grijpen', als we heel veel mist hebben opgelost.

  De Liefde

  Niet te vangen
  Niet te pakken
  Niet te volgen
  Niet te be-grijpen

  In pure
  Vrijheid
  is ze in
  haar Element
  om te
  Spelen
  en te
  Helen

  Niet te vangen
  Niet te pakken
  Niet te volgen
  Niet te be-grijpen

  21 augustus 2018 • #3

  Loes Fischer (maandag, 05 april 2021 14:24)

  Beste Klaas
  Inderdaad veel informatie en ook schokkende bevestigende filmpjes
  Het boek van Christina ook gelezen
  Dank voor je inzet naar een andere wereld ��Met respect en zonder onderdrukking lieve groet Loes

 • #4

  Lizette (maandag, 05 april 2021 21:03)

  Laten we onze zon iedere dag aanzetten!
  Op de fiets zing ik vaak: ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk... en dat voelt zo fijn.
  Maar ik herken ook, zoals je schreef, irritatie. Vooral als ik iets lees of zie over de politiek. Het is een kunst om dan bij me zelf en in liefde te blijven.
  Dank voor al je liefdevolle woorden Klaas. Ik ben weer een stukje lichter.

  In liefde verbonden.
  Lizette

 • #5

  susanna Langedijk (zondag, 11 april 2021 12:01)

  Een mooi geschreven stuk, Klaas die je aan het denken zet. We zijn allemaal op weg,[onze weg] te gaan in dit leven en er onze ervaringen op te doen,en ik denk als we bereid zijn daar lering uit te trekken, we onze inzichten krijgen die ons rijker maken. We zijn mens en met vallen en opstaan komen we uiteindelijk daar waar onze weg toe leid.Maar met de zon in ons hart en liefde hoog in ons vaandel gaat het zeker lukken.